A találkozók története

A jegyesek felkészítő beszélgetés sorozatának a végén többször felmerült, hogy a résztvevők közül néhányan szívesen folytatnák, szívesen művelnék a hitüket, tudásukat a házasságról, párkapcsolatról, gyermeknevelésről. 2013-tól kezdődően rendszeresen találkozunk.

A résztvevők

Az esti találkozókon van néhány házaspár, akik a kezdetektől rendszeresen eljönnek, aktívan csatlakoznak, de szívesen látunk mindenkit, hívjuk azokat, akik a plébániánkon készülnek jegyesfelkészítésben a házasságkötésre, de olyanokat is, akik másutt tartották az esküvőjüket, és persze azokat is, akik jegyesként készülnek még a házasságra. Lehet jönni párban, vagy ha erre nincs lehetőség, egyedül is csatlakozhat akár csak egy házasfél.

Az alkalmak

Minden hónap második csütörtökjén találkozunk a katolikus körben. A Covid járvány már hónapok óta az on-line térben folynak a beszélgetések, de nagyon várjuk a személyes összejövetelek lehetőségét. Idén közös megegyezéssel késői, este 9 órás kezdést választottunk, hogy a gyerekek elaltatása után a párok csatlakozni tudjanak. Ebben az évben Papp Miklós atya A házas életstílus című könyvét olvassuk fejezetről fejezetre. Egy bejelentkező körrel, megosztással kezdjük, hiszen az elmúlt évek közösségformáló ereje érzékennyé tett minket a többiek életének megismerésére. Mindenki elolvassa előre a megadott szakaszt, és egy házaspár felkészül rövid összefoglalóval és néhány gondolatébresztő, beszélgetést indító kérdéssel. A személyes élethelyzetünket vetjük össze az olvasottakkal, és elmondjuk a tapasztalatainkat.

A pandémia előtt és reményeink szerint nemsokára utána kötetlen formában is szoktunk találkozni, egy kertben élvezzük a nyüzsgő gyerekeket és egy bogrács mellett jót beszélgetünk.

Szeretettel várunk minden párt, aki csatlakozna ezekhez az alkalmakhoz, akár a teljes sorozathoz, akár csak egyetlen estére, kérjük jelentkezzen a plébános atyánál, vagy küldjön e-mailt a lent megadott címre.

AlkalmakMinden hónap 2. csütörtökén, 20.30
HelyszínOnline tér (időnként személyesen: Borromeo Szent Károly Katolikus Kör (XV. utca 2.))
Kapcsolatrakosligethazaskozosseg@gmail.com
strommer@t-online.hu