Nyilvános szentmisék

Nyilvános szentmisék

Kedves Testvérek!
 
Jelen rendelkezés, ami márc 22-i hatályú, elrendeli, hogy a temetéseket leszámítva semmilyen nyilvános istentiszteletet nem szabad tartani. Ennek értelmében a mi templomunkban is vasárnapig lesznek szentmisék. Szombat este lesz utoljára nyilvános. 
 
Vasárnap egybevontan, “sine populo”, azaz a nép részvétele nélkül bemutatott szentmisében imádkozom majd a felvett szándékokra és azokra, amelyeket szívünkben őrzünk! Ha igény van rá a számos közvetítés mellett, természetesen megpróbálom kialakítani az online élő közvetítést! A szentmisék és egyéb szertartások, csoportok elmaradnak. Otthonainkban imádkozzunk, hogy ez a “fogságunk” rövid ideig tartson, kevés áldozattal járjon és a lelkünk épülésére szolgáljon! 
 
Természetesen ettől még otthonainkban imádsággal szenteljük meg az Úr napját!
 
Amennyiben valaki a már kért miseszándékát inkább más időpontra helyezné, kérem jelezze felém! De mindennap elmondom majd a szentmisét a leadott szándékokra!
 
Imádsággal és az engedelmességet szorgalmazva, mint az egyik legkedvesebb áldozatot és a szentmise alapját, kívánok mindenkinek imádságos elmélyülést!
 
Miklós atya