Hirdetések

Hirdetések

 

Virágvasárnap

2014. április 13.

 

1.   Most szerdán reggel 7-től lesz templomunk nagytakarítása. Kérjük mindazok segítségét, akik ily módon tudnának hozzájárulni plébániaközösségünk húsvéti ünnepéhez.

2.   A szentsír díszítésére szánt támogatás a középen található nagy perselybe helyezhető el. Köszönjük a jó szívvel nyújtott adományt!

3.   Nagycsütörtök de. 10-kor lesz az olajszentelési szentmise a Szent István bazilikában, ahová bíboros főpásztorunk szeretettel hívja a kedves Testvéreket is.

4.   A szentháromnap liturgiái:

· Nagycsütörtök: 19:00 szentmise, este 10-ig virrasztás

· Nagypéntek:  # 18:00 keresztút a képviselőtestület vezetésével

                                   # 19:00 nagypénteki liturgia, este 10-ig virrasztás

            · Nagyszombat: 22:00 VIGÍLIA MISE és fáklyás körmenet (aki teheti, hozzon magával fáklyát!)

5.   Ministsánspróbák mindhárom napon du. 4-kor lesznek.

6.   Nagypéntek szigorú böjti nap! Mindazok, akiknek egészségi állapotuk engedi és betöltötték a 14. életévüket, tartózkodjanak a húsfogyasztástól, a 18 és 60 év közöttiek pedig, a hústilalmon túl, csak egyszer lakjanak jól, és ezen kívül legfeljebb még kétszer vegyenek magukhoz kevés ételt.

7.   Gyónási alkalmak:

· nagycsütörtökön esti mise után 10-ig

· nagypénteken reggel 8 és 10 között, és esti liturgia után 10-ig

· nagyszombaton reggel 8 és 10 között, és este 6-tól 7-ig

8.   Húsvétvasárnap a 9-es mise végén lesz ételszentelés.

9.   A nagyheti liturgiák és gyónási alkalmak időpontjai a Hirdetőtáblán, az újságos asztalon található szórólapon és plébániánk internetes naptárában is olvasható a „Rákosligeti Katolikus Plébánia” néven.

10.        Jövő hétvégén közösségi házunk javára fogunk gyűjteni. Kérjük kedves Testvérek nagylelkű támogatását!

11.        Húsvéthétfőn délelőtt 10-kor és este 7-kor lesz szentmise.

12.        Két hét múlva, április 27. vasárnap a 9-es mise keretében lesz az elsőáldozás. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért, hogy méltó módon tudjanak felkészülni erre a fontos eseményre!

13.        Április 26. szombaton este nálunk nem lesz mise. II. János Pál pápa vasárnapi szentté avatása kapcsán, Rákoshegyen szombaton este 6-kor ünnepi szentmise lesz.

14.        A kárpátaljai kirándulás meg lesz tartva május 1-4. között, csütörtöktől vasárnapig. Fontos, hogy minél hamarabb jelentkezzenek, akik tudják, hogy szándékoznak jönni. Az útról részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

15.        A kerületi majálison (május 1-én) az elágnál plébániánkat és épülő közösségi házunkat is szeretnénk bemutatni a járókelőknek du. 1-től 3-ig. Köszönettel fogadunk ötleteket és segítséget.