Katolikus Farsangi Bál Rákosmentén, már negyedik alkalommal

Katolikus Farsangi Bál Rákosmentén, már negyedik alkalommal

 

Az elmúlt években már hagyományossá vált, hogy a rákosmenti Katolikus Farsangi Bálnak, azaz a KAFÁ-nak a Gregor József Általános Iskola ad otthont. Idén a Rákosligeti Katolikus Plébánia újonnan épülő közösségi házra gyűjtöttek. A Riz Levente polgármester által védnökölt rendezvényen részt vettek – a közel háromszáz fős vendégsereg mellett – az est támogatói, Dunai Mónika, önkormányzati képviselő, Horváth Tamás alpolgármester, Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő, valamint Tampu-Ababei József rákosligeti plébános, az est házigazdája.

A program első felében a Görömbő Kompánia, előadásának címéhez hűen – „Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese” – alaposan megtáncoltatta a nagyérdeműt. Ezután következhetett a bál farsangi színét megjelenítő esemény, a jelmezverseny. A gyermekek és felnőttek egyenként mutatták meg jelmezüket a zsűrinek, a legjobbakat a bírák jutalomban részesítették. A bál a köszöntőkkel folytatódott. Plébános atya üdvözlő szavait követően Dunai Mónika képviselő asszony beszédében a közösség erejét, valamint az újonnan épülő közösségi ház létrejöttének fontosságát hangsúlyozta.

A bál nyitó keringője után a rutinos Somodi házaspár, a fiatalokból álló Starlight Destiny Dance Company, valamint a „legendás quartet” szórakoztatta és kápráztatta el, vagy éppen nevettette meg a vendégsereget. A közönség mindeközben a laktóz- és gluténmentes ételeket is tartalmazó vacsorát fogyaszthatta. A bál további részében gazdára találtak az igen értékes tombolanyeremények, a hajnalig tartó fergeteges hangulatról pedig a Veronika and the wedding boys együttes gondoskodott.

A szervezők köszönetet mondanak Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának anyagi hozzájárulásáért. Továbbá a Rauch Hungária Kft.-nek, a Foltin Globe Kft.-nek, a TipTop Vegyi Boltnak, valamint a Kreatív Wargas Kft.-nek és a Lelkes Fotó Studiónak.

Dávid Bence