Hirdetések

Hirdetések

HIRDETÉSEK

Advent 3. vasárnapja

2013. december 15.

  

1.Adventi gyertyagyújtás szombatonként van, az esti szentmise elején.

2.Adventben a Rorate misék hétfőtől péntekig vannak, minden nap reggel ½ 7-kor. Szombatonként csak este van szentmise.

3.Az újságos asztalnál lehet feliratkozni a Rorate misén való felolvasásra.

4.Ma és jövő vasárnap, december 15-én és 22-én a délelőtti 9-es mise végén süteményt és ajándékot gyűjtünk a Pásztorjáték szereplőinek a templom kijáratánál.

5.Mai nappal kezdetét veszi a „Szállást keres a Szent Család” imakilenced. Idén lakásoknál lesz elimádkozva. A résztvevők illetve szállásadók Gőgös Panninál vagy a sekrestyében jelentkezhetnek.

6.Szerdán, december 18-án reggel 9-től lesz a karácsonyfák és Betlehem díszítése a templomban, amihez kérünk segítséget.

7.Csütörtökig, december 19-ig várjuk azok jelentkezését, akik egyedül lennének Szenteste. Őket szeretettel meghívjuk a plébániára egy közös szentesti vacsorára. Kérjük jelezni személyesen a sekrestyében vagy a plébánián, illetve telefonon irodai időben az olyan személyeket is, akik szívesen fogadnák a meghívást.

8.Csütörtökön, december 19-én este 6-tól lesz a Gregor József Iskola karácsonyi koncertje templomunkban. Azon a napon a délutáni és esti Szentségimádás elmarad.

9.Pénteken, december 20-án reggel 8-tól lesz templomunk nagytakarítása, amihez kérünk segítséget.

10.   Péntekig, december 20-ig várjuk a Betlehemről szóló adventi pályázat rajzait illetve meséit a sekrestyében. Eredményhirdetés december 24-én lesz, a Pásztorjáték végén. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.

11.   Pénteken, szombaton és vasárnap, december 20-21-22-én lesz az adventi lelkigyakorlatunk az esti szentmise keretében, Borsos József pálos szerzetes atya vezetésével. Szentmisék előtt és alatt lesz gyónási lehetőség. Pénteken és szombaton csak este 7-kor lesz szentmise!

12.   Az előbbi lelkigyakorlatos napokon gyűjtés lesz a közösségi ház továbbépítésére. Kérjük kedves Testvérek nagylelkű támogatását!

13.   Kérjük a gyermekeket, hogy a Mikulástól kapott csillagokat a Pásztorjátékra hozzák el, amikkel a betlehemi jászlat tudják feldíszíteni.

14.   Adventi vásásár van a hittan teremben, amelynek bevételét kerületünk rászorulóinak támogatására fordítjuk. Köszönettel fogadunk további felajánlásokat a vásárba, amit a hittan terembe lehet leadni.

15.   Szentmisék végén szintén kerületünk rászorulóinak gyűjtenek a karitász munkatársak, akik egy-egy gyertyával ajándékozzák meg az adományozókat.

16.   A Fő téri adventi vásárhoz kérünk segítséget személyes jelenléttel. Plébániánk hétfőnként a soros du. 5-től 6-ig. Kerületünk többi plébániájával együtt, idén a Katolikus Karitásznak gyűjtünk.

17.   Köszönjük mindazoknak, akik egyházi hozzájárulásukkal támogatták plébániaközösségünket. A hozzájárulás személyesen a sekrestyében vagy az irodában, csekken vagy átutalással fizethető be.

18.   Már lehet előjegyeztetni szentmise szándékot a következő évre a sekrestyében vagy az irodában.

19.   Már elkezdődtek az előkészületek a 2014-es KAFA bálra, amely február 15-én, szombaton lesz. Január 11-től szombaton délelőttönként lesznek a klasszikus nyitótánc próbái, amelyre limitált számban várunk jelentkezőket minden korosztályból.