2008. szeptember 21.

2008. szeptember 21.

HIRDETÉSEK

Évközi 25. vasárnap
2008. szeptember 21.

1.) Felhívjuk kedves szülők és nagyszülők figyelmét, hogy elkezdődtek a hittanórák az iskolákban és a templomban. Az óvodás kortól a középiskolás korig minden korosztálynak kínálkozik lehetőség, hogy hitbeli ismeretekkel is gyarapodjunk a tanév folyamán. Azok a felnőtt testvérek, akik csak a Keresztség szentségében, vagy még abban sem részesültek, őket is szeretettel várjuk októbertől csütörtök esténként a plébániára.
2.) Ma délután 4 órától Fészek klub összejövetel lesz a plébánián, ahová szeretettel várjuk azokat a szülőket is, akik eddig még nem vettek részt ilyen alkalmakon.
3.) Ma este az esti szentmise után Szentlélek szeminárium lesz, amelyre szeretettel hívunk mindenkit.
4.) Csütörtökön, szeptember 25-én a Rózsafüzér Társulat szervezésében egész napos zarándoklatra hívjuk a társulat tagjait Celdömölkre. Jelentkezni Horváth Józsefné Margit néninél lehet.
5.) Szombaton, szeptember 27-én az esti szentmise után zenés képmeditáció lesz a templomban, ahová szeretettel várjuk a kedves testvéreket.
6.) Templomunk búcsúját, a Magyarok Nagyasszony ünnepét idén október 5-én, vasárnap a ½ 11-es misén ünnepeljük. Előtte való három nap lelkigyakorlatos szentmisék lesznek este 6 órakor. A lelkigyakorlatot és az ünnepi szentmisét Kiss Ulrich jezsuita atya, a Jezsuita Kollégium rektora tartja. Az ünnepi szentmise után agapéra, azaz szeretet vendégségre várunk mindenkit a Gregor József Általános Iskola aulájába. Az agapéra köszönettel fogadjuk az édes és sós süteményeket. A felajánlási szándékokat szíveskedjenek előre jelezni.
7.) Előre jelezzük, hogy október elsejétől az esti szentmisék egy órával korábban, azaz este 6 órakor fognak kezdődni. Októberben pedig, minden este elimádkozzuk a Rózsafüzért.
8.) Kaszap István Alapítvány ruhavásárt rendez szeptember 25. 26. és 27-én az Alapítvány székházában. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
9.) A Rákoskerti Művelődési Házban szeptember 28-án, vasárnap 17 órától Dr. Csókay András idegsebész „Bátorság az örömhöz” c. legújabb könyvének a bemutatója lesz.
10.) Október 24. 25. és 26-án Rákosligeten is megszervezzük a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű karitatív megmozdulást, amelyben számítunk a fiatalok részvételére. Várunk ötleteket, javaslatokat. Október 24-ét csocsó bajnoksággal, október 25-ét táncházzal zárjuk a napot. Részletes tájékoztatás ill. részletkérdések megbeszélése október 12-én lesz, vasárnap az esti szentmise után.