2008. szeptember 14.

2008. szeptember 14.

HIRDETÉSEK

Szent Kereszt felmagasztalása
2008. szeptember 14.

1.) Ma Szent Kereszt felmagasztalásának az ünnepe van. Minden keresztény hálával és imádással tekint a keresztre, amely a megváltásunk eszköze és Jézus Krisztus áldozatára emlékeztet.
2.) Héten elkezdődtek a hittanórák a diákok számára, a templomban és az iskolákban egyaránt. Részletes időpontok a Hirdetőtáblán olvashatók. Jelentkezés a hittanórákon történik.
Felnőtteknek csak október elsejétől fog kezdődni a hittan.
3.) A héten újra indult a „Szerda esti foci”, amely szerdánként van 8-tól 10-ig. Minden fiatalt szeretettel várunk.
4.) Szeptember 20-án, szombaton du. 5.00 órától Olofsson Placid bencés szerzetes atya lesz a vendégünk, aki a Gulág egyik túlélője, valamint a „A Hit Pajzsa” díj kitüntetettje. A Szépkorúak összejövetele is ennek az előadásnak a keretében lesz megtartva.
5.) A Szentlélek szeminárium jövő vasárnap, lesz megtartva.
6.) Szeptember 25-én, csütörtökön, a Rózsafüzér Társulat szervezésében egész napos zarándoklatra hívjuk a társulat tagjait Celdömölkre. Jelentkezni Horváth Józsefné Margit néninél lehet.
7.) Kaszap István Alapítvány ruhavásárt rendez szeptember 25. 26. és 27-én az Alapítvány székházában. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
8.) A Rákoskerti Művelődési Házban szeptember 28-án, vasárnap 17 órától Dr. Csókay András idegsebész „Bátorság az örömhöz” c. legújabb könyvének a bemutatója lesz.
9.) Október 24. 25. és 26-án Rákosligeten is megszervezzük a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű karitatív megmozdulást, amelyben számítunk a fiatalok részvételére. A kezdeményezés Ausztriában született, s azóta több európai országban is rendszeresen megszervezik. Magyarországon 2006-ban szervezték meg először. A megmozdulás ökumenikus jellegű. Célja, hogy olyan munkák megvalósítására kerüljön sor, amit karitatív módon végzünk el (ellenszolgáltatás nélkül), amivel az elesett embereknek, szegényebb családoknak vagy az egész közösségnek a javát szolgáljuk. Közös célnak a köztéri feszületek felújítását, a közterek és templomok körüli takarítást valamint gyermek és ifjúsági programok szervezését tűztük ki. Ezen kívül várunk még olyan javaslatokat, amelynek a kivitelezésébe is számítunk a javaslattevők részéről. Kérjük, hogy minél többen vegyünk részt, még akkor is, ha csak egyes programra kínálkozik lehetőség.