Hirdetések

Hirdetések

Advent 1. vasárnapja 

2012. december 2.

 

1.             Adventben a Rorate misék hétfőtől péntekig vannak reggel ½ 7-kor, szombaton csak este 6-kor van mise. Rorate végén a hittan teremben agapé lesz, gyermekekre plusz meglepetés vár!

2.             Az újságos asztalnál lehet jelentkezni a Rorate misén való felolvasásra.

3.             Vasárnaponként a 9-es mise után és péntekenként du. ½ 4-kor vannak a Pásztorjáték próbák, ahová szeretettel várjuk a gyermekeket.

4.             Hétvégeken a hittanteremben adventi vásár van. Vásárlással is a kerület rászoruló családjait, időseit támogathatják .

5.             Decemberben a Bibliaóra hétfőnkén lesz este 6-kor, januártól pedig péntekenként este 6-kor.

6.             Már lehet szentmise szándékot íratni az új évre a sekrestyében vagy a plébánián.

7.             Ma du. 4-kor lesz az első adventi gyertyagyújtás a Fő téren a kerület minden felekezetének részvételével. A többi 3 alkalom szombatonként lesz du. 5-kor.

8.             Ma az esti mise után Képmeditáció lesz templomunkban. Az esti misén a sashalmi gitáros fiatalok fognak énekelni.

9.             Csütörtökön, december 6-án a reggeli mise után este 9-ig egész nap nyitva lesz a templom.

10.      Pénteken, december 7-én, első péntek lévén, reggel ½ 8-kor és este 6-kor is lesz mise. Elsőpéntekes testvérek a megszokott időben lesznek meglátogatva.

11.      Szombatonként az esti mise előtt ¼ órával van az adventi gyertyagyújtás templomunkban.

12.      Szombaton, december 8-án, az esti mise után vetített képes elmélkedés lesz templomunkban „Fel nagy örömre!” címmel Gárdonyi Géza gondolataival és Molnár-C. Pál képeivel. Részletek a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján olvashatók.

13.      Jövő vasárnap, december 9-én a 9-es misére várjuk a Mikulást templomunkban. A gyerekek készüljenek szép énekekkel és verssel!

14.      Az idei adventi lelkigyakorlat dec. 13-án, 14-én és 15-én lesz, azaz, csütörtökön, pénteken és szombaton este 6-kor Bárány Béla Bosnyák téri plébános vezetésével.

15.      Karitász munkatársak december 15-ig várják a karácsonyi csomagba szánt száraz süteményeket a sekrestyében.

16.      Adventi rajzpályázatot hirdetünk a gyermekeknek „Advent Rákosligeten” címmel, amelynek központi témája a gyermekek karácsonyi készülődése. A rajzok legkésőbb december 21-ig adhatók le a sekrestyében, eredményhirdetés december 24-én lesz, a Pásztorjátékon. Részletek a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján olvashatók.

17.      2013. január 1-től templomunkban némileg változik a miserend, ami az újságos asztalnál található brosúrán, a Hirdetőtáblán és a honlapon is olvasható. Templomunk és a kerületi templomok új miserendje téli-nyári időszakra egyaránt érvényes.