Hirdetések

Hirdetések

Krisztus Király vasárnapja

2012. november 25.

 

1.             Ma Krisztus Király ünnepe van, az egyházi év vége. A ½ 11-es mise végén elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

2.             Ma országos gyűjtés van a Karitász javára.

3.             Kedden, november 27-én de. 10-től Baba-mama klub lesz a Közösségi Háznál, ahová szeretettel várják az édesanyákat és a kisgyermekeket.

4.             Szombaton, december 1. du. ¾ 4-től a Pál Apostol Iskola aulájában elkezdődnek a táncpróbák a 2013-as évi KAFA bálnyitó táncára, amely február 2-án, szombaton lesz. Az érdeklődő párok előre jelezhetik szándékukat, de az iskola aulájában is csatlakozhatnak.Részletek itt olvashatók: http://rakosliget.plebania.hu/kafa2013

5.             Idén is lesz adventi vásár a hittan teremben, ahová köszönettel fogadunk felajánlásokat: jó állapotban lévő ajándéktárgyakat, játékokat, háztartási eszközöket, könyveket.

6.             Szombaton, december 1-én az esti mise előtt ¼ órával lesz az adventi gyertyagyújtás templomunkban.

7.             Jövő vasárnap, december 2-án du. 4-kor lesz az első adventi gyertyagyújtás a Fő téren a kerület minden felekezetének részvételével. A többi 3 alkalom szombatonként lesz du. 5-kor. A negyedik gyertyagyújtást a kerületi katolikus plébániák fogják szervezni. Advent 4. vasárnapján, december 23-án du. 4-kor a kerületi felekezeti kórusok fognak rövid adventi hangversenyt adni a Fő téren. Részletek itt olvashatók: http://rakosliget.plebania.hu/node/676.

8.             Jövő vasárnap, december 2-án, az esti mise után Képmeditáció lesz templomunkban. Az esti misén a sashalmi gitáros fiatalok fognak énekelni.

9.             December 3-tól, hétfőtől Adventben, a Rorate misék hétfőtől péntekig lesznek reggel ½ 7-kor, szombaton csak este 6-kor lesz mise. Rorate misék végén agapé lesz a hittan teremben, a gyermekek plusz meglepetést is fognak kapni!

10.      December 8-án, szombaton az esti mise után vetített képes elmélkedés lesz templomunkban „Fel nagy örömre!” címmel Gárdonyi Géza gondolataival és Molnár-C. Pál képeivel. Részletek a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján olvashatók: http://rakosliget.plebania.hu/node/715.

11.      December 9. vasárnap a 9-es misére várjuk a Mikulást templomunkban. Készüljünk szép énekekkel és verssel!

12.      Decemberben a Bibliaóra hétfőnkén lesz este 6-kor, januártól pedig péntekenként este 6-kor.

13.      2013. január 1-től templomunkban némileg változik a miserend, ami az újságos asztalnál található brosúrán, a Hirdetőtáblán és a honlapon is olvasható: http://rakosliget.plebania.hu/rendszeres_programok_2013_januartol. Templomunk és a kerületi templomok új miserendje téli-nyári időszakra egyaránt érvényes.

14.      Már lehet szentmise szándékot íratni az új évre a sekrestyében vagy a plébánián évfordulókra, kiemelkedőbb eseményekre, élő vagy elhunyt gyermekekért, szülőkért, nagyszülőkért, családjainkért vagy egyéb nemes célokra.