Hirdetések

Hirdetések

Évközi 25. vasárnap

2012. szeptember 23.

1. Kedden, szeptember 18-án átadták a Rákosligetért Díjat. Idén Belláné Markó Katalin óvodavezetőnek adományozták, egyházközségünk és felnőtt kórusunk egyik tagjának. Szívből gratulálunk neki, és a Jóisten áldását kívánjuk további munkájára!

2. A hittanórák rendje megtalálható a szórólapon, a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján, amit a gyermekek, fiatalok és felnőttek szíves figyelmébe szeretnénk ajánlani.

3. Ma is a 9-es mise után, és a további vasárnapokon is „Vasárnapi játszóházba” várjuk a gyermekeket a közösségi háznál (XV. utca 2.).

4. Ma este 8-kor (az esti mise után) Pergolesi: „Stabat Mater” c. műve lesz hallható Forgó Eszter, Heim Mercedes és Don Bosco Quartett tolmácsolásában. A belépés díjtalan! Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

5. Még lehet jelentkezni a most szombati, szeptember 29-i rákospalotai „Magyarok Nagyasszonya” Plébániák országos találkozójára. Indulás de. ½ 10-kor a templomtól, visszaérkezés du. 4 óra körül. Jelentkezni a sekrestyében vagy az irodában lehet. Útiköltség: egyéni hozzájárulás. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

6. Jövő vasárnap, szeptember 30-án a 9-es mise után megbeszélés lesz a hittan teremben az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleivel.

7. Jövő vasárnap, szeptember 30-án lesz a rákoshegyi templom búcsúi ünnepe, ahová szeretettel hívnak bennünket is. A de. 10-kor kezdődő ünnepi szentmisére templomunktól ½ 9-kor lesz az indulás keresztaljával gyalogosan, a keresztúri posta előtt pedig, kb. 9-kor lehet csatlakozni.

8. Október elsejétől, az esti misék egy órával korábban, azaz este 6-kor kezdődnek. Október hónapban, templomunkban minden este 6-kor, illetve az esti mise előtt fél órával közösen imádkozzuk a Rózsafüzér imádságot családjainkért és népünkért.

9. Templomunk búcsúi ünnepét október 7-én, vasárnap üljük meg. Az ünnepi szentmisét Mazgon Gábor atya, az Esztergomi Szeminárium prefektusa fogja bemutatni.

10. Búcsú előtti templomtakarítás október 2-án, kedden lesz a reggeli mise után.

11. Október 9-én, kedden a Rózsafüzér Társulat szervezésében és támogatásában zarándoklat lesz, amelyre jelentkezni már most lehet a sekrestyében. Útvonal: Fertőszentmiklós, Sopron, Fertőd. Indulás reggel ½ 7-kor. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.

12. A ministráns foglalkozásokra, amelyek péntekenként vannak du. 1/2 4-től szeretettel várjuk azokat a gyermekeket, akik szívesen ministrálnának már most a búcsúi szentmisén.

13. A Budapest Főváros Kormányhivatala felhívást tett közzé, amelyben mammográfiai szűrővizsgálatra hívja a 45-65 év közötti asszonyokat. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.