Pünkösdi zarándoklat

Pünkösdi zarándoklat

CSÍKSOMLYÓ 2008.
Pünkösdi zarándoklat

PROGRAM

1. nap “Hazámban, hazámtól távol”

Indulás reggel 04.00 órakor a templomtól. (XVII. ker. Hősök tere) Határátlépés Csengersimánál. Érkezés Szatmárnémetibe. Városnézés: püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári békét) Nagybánya, majd Máramarossziget érintésével érkezünk meg Moldovita-ba. Vacsora és szállás a kolostor szomszédságában.

2.nap “Mit nekem Te zordon Kárpátoknak fenyvesekkel
vadregényes tája…”

Reggeli után a festői hegyekkel körbevett kolostor megtekintése. Sok-sok utazás után sétálgatunk a Békás-szorosban, álmélkodunk a Gyilkos-tónál, majd a csodálatos Gyergyói-havasokon át az esti órákban érünk Szentegyházasfaluba. Szállás a “Székelyek szent hegyén”, a Hargitán, a Vargyas-pataka völgyében. Székelyes vacsora.

3. nap “Vándorfecske hazatalál…”

A CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ napja.
Reggeli után részvétel a Csíksomlyói Búcsún, majd visszautazunk a szállásra. Az estebéd után nyugovóra térünk, hiszen éjfél után már ismét talpon leszünk, indulunk a virrasztásra. A nyeregben csángó testvéreinkkel együtt várjuk a napfelkeltét, a “Napbaöltözött Asszony”-nyal való találkozást. (fakultatív)

4. nap “Adjátok vissza a hegyeimet…”

Kora reggel visszaérkezünk a szállásra. A délelőtti pihenés után irány a Madarasi-Hargita. Az 1801 méteres csúcsra traktoros járat visz fel. A traktor egy nyitott platós utánfutót húz, melyre fa padokat szerelnek.
Zetelaka érintésével érkezünk meg a Szelterszbe. Szentmise, majd vacsora.

5. nap “…átmentem a Király-hágón…”

Reggeli, és indulunk haza. Rövid városnézés a “Székely Anyavárosban”, Székelyudvarhelyen, vásárlás Korondon, majd Marosvásárhely érintésével érkezünk “Kincses Kolozsvárra”. Szentmise a székesegyházban. Ha időnk engedi, megállunk Nagyváradon, majd a késő esti órákban érünk Budapestre.

Időpont: 2008. május 8-12.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Szállás: 1 éjszaka Moldovitaban 3 csillagos szállodában, 3 éjszaka a Hargitán, a Vargyas-pataka völgyében 2-3-4 ágyas fa- és kőházakban, a Szelterszben.
Ellátás: félpanzió, az első nap vacsorától, az utolsó nap reggeliig.
Részvételi díj: 38000.- Ft/fő
Jelentkezés: Rákosligeti Plébánián (Bp. XVII. ker. Hősök tere 1.
Tel.: 1/257-9427), 20000.- Ft. előleg befizetésével.