2008. január 20.

2008. január 20.

HIRDETÉSEK

Évközi 2. vasárnap
2008. január 20.

1.) A héten ökumenikus imahét lesz, melynek keretében Rákosligeten is imádkozunk a keresztények egységéért. Az imádságok este 6.00 órakor kezdődnek: hétfőn és szerdán a református templomban, kedden pedig nálunk, a katolikus templomban.
Hétfőn Tampu-Ababei József katolikus plébános, kedden Szabó Lajos református lelkész, szerdán pedig Kósa László evangélikus lelkész hirdet igét. Minden alkalommal lesz szeretetvendégség, amelyre szeretettel várjuk a kedves testvéreket.
2.) Az ökumenikus imahétre való tekintettel, a héten, szerdán reggel lesz szentmise. Hétfőn a hittanóra csak az Elsőáldozásra készülőknek lesz megtartva (délután 3.00 órától).
A többi napokon, a megszokott időpontban lesznek megtartva a hittanórák. Jövő héttől pedig, a hétfői hittanok is a megszokott időben kezdődnek.
3.) Szombaton, január 26-án délelőtt 10.00 órától ministráns foglalkozásra várjuk a gyerekeket, akik szeretnének ministrálni. Ezekre a foglalkozásokra szívesen látjuk a tapasztaltabbakat és a kezdőket egyaránt.
4.) Szombaton, délután 3.00 órától Filmklub lesz a plébánián fiatalok számára. Bővebb információ az internetes hírlevélből lesz olvasható.
5.) Felhívjuk a testületi tagok figyelmét, hogy január 30-án, szerdán este 7.00 órától testületi ülés lesz a plébánián.
6.) Február 2-án, szombaton délután 4.00 órától Kiss Ullrich SJ jezsuita atya, a Szent Ignác Jezsuita Szakkolégium rektora lesz a vendégünk. „Kereszténynek lenni kaland…” mottóval, érdekes gondolatokkal várja a fiatalokat és felnőtteket egyaránt!
7.) Azok, akik szeretnék kérni lakásuk megszentelését, szíveskedjenek a sekrestyében vagy a plébánián jelezni.

A hét jeles napjai:

Január 20.
Vasárnap
Évközi 2. vasárnap
Január 21.
Hétfő Szent Ágnes szűz és vértanú
Január 22.
Kedd Boldog Batthány-Strattmann László,
Szent Vince diakónus és vértanú
Január 23.
Szerda _
Január 24.
Csütörtök Szalézi Szent Ferenc
püspök és egyháztanító
január 25.
Péntek Szent Pál apostol metgérése
(Pál fordulása)
Január 26.
Szombat Szent Timóteus és Szent Titusz
püspökök
Január 27.
Vasárnap
Évközi 3. vasárnap

Minden névnapját ünneplő testvérünknek

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

JANUÁRI imaapostolság szándékai:

Általános: Hogy az Egyház erősebben köteleződjön el a teljes és látható egység mellett, megmutatva igazi valóságát, mint a szeretet közössége, mely az Atya, a Fiú és a Szentlélek közösségét tükrözi.
Missziós: Hogy a második rendkívüli szinódusának megtartására készülő afrikai egyház továbbra is a kiengesztelődés és az igazságosság jele és eszköze legyen e földrészen, mely ma is szenved a háborúktól, a kizsákmányolástól és a szegénységtől.