2007. december 16.

2007. december 16.

HIRDETÉSEK

Advent 3. vasárnapja
2007. december 16.

1.) Kezdetét vette a „Szállást keres a Szent Család” imakilenced, amit Vasárnap és szombaton az esti szentmisék előtt, hétköznap pedig, a reggeli szentmisék után imádkozzuk a templomban.
A családoknál is szállást keres a Szent Család. Őhozzájuk az előre meghirdetett napokon fog becsöngetni.
2.) Idén is lesz karácsonyi ajándékkészítés: most vasárnap délután 2.00 órától. Erre az alkalomra azokat a gyerekeket és felnőtteket várjuk, akik saját kezűleg elkészített ajándékkal szeretnének kedveskedni Karácsonykor szeretteiknek.
3.) Ma, az esti szentmise után Vesperást imádkozunk.
4.) December 20-án, csütörtökön a Gregor József Általános Iskola ad Karácsonyi Hangversenyt templomunkban este 6.00 órától. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
5.) December 22-én, szombaton a Rorate szentmise után karácsonyfák díszítése és nagytakarítás lesz templomunkban, amihez kérjük mindenki segítségét, főleg a fiatalabb korosztályét.
6.) December 22-én, szombaton este ½5-kor a Rotunda Énekegyüttes Karácsonyváró Koncertet ad a rákoshegyi templomban. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
7.) December 22-én, szombaton este 6 órakor „Karácsony a bizánci szertartású egyházban” címmel vetítettképes Karácsonyi Hangversenyt ad a Rákoskeresztúri Görög Katolikus Egyházközség Énekkara. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók
8.) December 23-án, vasárnap, a Vox Nova énekkar ad karácsonyi koncertet templomunkban, amelyre szeretettel hívja kedves testvéreket! Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
9.) December 24-én, hétfőn délután 4.00 órára Pásztorjátékra hívjuk kedves testvéreket a templomban. A szereplőknek 2.00 órától lesz a főpróba. A szombati próba is du. 2.00 órakor lesz!

A hét jeles napjai:

December 16.
Vasárnap
Advent 3. vasárnapja
December 17.
Hétfő _
December 18.
Kedd _
December 19.
Szerda _
December 20.
Csütörtök _
December 21.
Péntek Kaníziusz Szent Péter áldozópap és egyháztanító
December 22.
Szombat _
December 23.
Vasárnap
Advent 4. vasárnapja

Minden névnapját ünneplő testvérünknek

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

DECEMBERI imaapostolság szándékai:

Általános: Hogy az emberi társadalom törődjön azzal, hogy gondját viselje mindazoknak, akiket az AIDS sújt, különösen a gyermekeknek és a nőknek, az egyház pedig éreztesse velük az Úr szeretetét.
Missziós: Hogy Isten Fiának megtestesülése, amelyet Karácsonykor az Egyház ünnepélyesen megül, segítse az ázsiai világrész népeit abban, hogy Jézusban elismerjék Isten küldöttjét, a világ egyetlen Üdvözítőjét.