Hirdetések

Hirdetések

Urunk megjelenésének ünnepe

(Vízkereszt)

2012. Január 8.

1. Ma, Vízkereszt ünnepe van, holnap pedig Urunk megkeresztelkedésének az ünnepe lesz, ami egyben a karácsonyi idő végét is jelenti. Ma a ½ 11-es szentmisén vízszentelés lesz, és két felnőtt testvérünk is elsőáldozó lesz. Imádkozzunk értük, hogy egész életükben bizalommal tudjanak Istenhez fordulni!

2. Kedden a reggeli mise után lesz a karácsonyfák és a betlehemi jászol bontása, amihez tisztelettel kérjünk segítséget.

3. A héten elkezdődnek a gyermekeknek és fiataloknak szóló hittanórák. Előző heti hirdetésektől eltérően, felnőtteknek csak január 30-ától fog elkezdődni.

4. Jövő vasárnaptól, január 15-től kezdetét veszi az idei „Ökumenikus imahét”. Rákosligeten szerdán, csütörtökön és pénteken lesznek az imaalkalmak, este 6-tól. Szerdán az evangélikus templomban Szabó Lajos református lelkész, csütörtökön nálunk Kovács Áron evangélikus lelkész, és pénteken a református templomban Tampu-Ababei József katolikus plébános elmélkedéseivel.

5. Január 16-ai héten, az Ökumenikus imahéten, a szentmisék hétfőtől péntekig minden nap reggel ½ 8-kor lesznek.

6. Január 22-én, vasárnap az esti mise után Eperjes Károly színművész tesz tanúságot megtéréséről templomunkban. A belépés díjtalan!

7. Előre hirdetjük, hogy január 27-én, pénteken este 6-kor Rákoskeresztúron a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, a rákosmenti plébániák szervezésében megtekinthető lesz „Néró és Péter” c. rockopera. A zenés műsor Néró császárt és Róma város életét hasonlítja össze Péter apostol és a keresztények tevékenységével. Jegyek a sekrestyében kaphatók 800,- forintos áron.

8. Az idei KAFA, Katolikus Farsangi Bál február 11-én, szombaton lesz este 6-tól a Gregor József Általános Iskola aulájában. Idén is jótékonysági céllal lesz megrendezve: egy kárpátaljai óvodának gyűjtünk játékokat és mesekönyveket, amit a tombola- és jegybevétellel juttatunk el hozzájuk. Köszönettel fogadjuk a tombola felajánlásokat, egyben kérjük támogatásukat a támogatói, a 2.000 ft-os családi, valamint 500 ft-os jegyek vásárlásával. Gazdag és színes programokkal várjuk a fiatalokat, a gyermekes szülőket és minden felnőttet!

9. Akik szeretnék kérni hajlékuk megáldását, személyesen vagy telefonon szíveskedjenek jelezni szándékukat.

10. Akik szentmise szándékot szeretnének előjegyeztetni, azt a sekrestyében vagy irodában tehetik meg.