2007. december 9.

2007. december 9.

HIRDETÉSEK

Advent 2. vasárnapja
2007. december 9.

1.) A mai nappal kezdetét veszi a „Szállást keres a Szent Család” imakilenced, amit Vasárnap, szombaton és a lelkigyakorlatos napokon az esti szentmisék előtt, hétköznap pedig a reggeli szentmisék után imádkozunk.
2.) Ma, az esti szentmise után Vesperást imádkozunk, utána pedig Szentlélek szeminárium lesz.
3.) Adventben minden hétköznap (hétfőtől szombatig) reggel ½7-kor kezdődnek a Rorate szentmisék.
4.) Ezen a héten kedden, szerdán és csütörtökön adventi lelkigyakorlat lesz templomunkban, amit Kémenes Lóránt, tűri plébános, gyulafehérvári egyházmegyés atya fog tartani. Ezeken a napokon a szentmisék nem reggel, hanem este 6-kor lesznek. A szentmisék előtt és alatt lesz gyónási alkalom. Kérünk mindenkit, hogy a karácsonyi szentgyónását ne az utolsó napokra halogassa!
A lelkigyakorlatos szentmisék perselyadományait a szórványban élő magyar testvérek megsegítésére fogjuk továbbítani.
5.) December 14-én is, pénteken, a reggeli szentmise után lesz karácsonyi csomagkészítés, amivel az idős, beteg vagy rászoruló testvéreinknek szeretnénk boldogabbá tenni a Karácsony ünnepét.
6.) Idén is lesz karácsonyi ajándékkészítés: jövő vasárnap, december 16-án, délután 2.00 órától. Erre az alkalomra azokat a gyerekeket és felnőtteket várjuk, akik saját kezűleg elkészített ajándékkal szeretnének kedveskedni Karácsonykor szeretteiknek. Részletek a Hirdetőtáblán lesznek olvashatók.
7.) December 23-án, vasárnap, a Vox Nova énekkar ad karácsonyi koncertet templomunkban, amelyre szeretettel hívja kedves testvéreket! Részletek a Hirdetőtáblán lesznek olvashatók.

A hét jeles napjai:

December 9.
Vasárnap
Advent 2. vasárnapja
December 10.
Hétfő _
December 11.
Kedd Szent I. Damazusz pápa
December 12.
Szerda A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária
December 13.
Csütörtök Szent Lúcia szűz és vértanú
December 14.
Péntek Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító
December 15.
Szombat _
December 16.
Vasárnap
Advent 3. vasárnapja

Minden névnapját ünneplő testvérünknek

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

DECEMBERI imaapostolság szándékai:

Általános: Hogy az emberi társadalom törődjön azzal, hogy gondját viselje mindazoknak, akiket az AIDS sújt, különösen a gyermekeknek és a nőknek, az egyház pedig éreztesse velük az Úr szeretetét.
Missziós: Hogy Isten Fiának megtestesülése, amelyet Karácsonykor az Egyház ünnepélyesen megül, segítse az ázsiai világrész népeit abban, hogy Jézusban elismerjék Isten küldöttjét, a világ egyetlen Üdvözítőjét.