Hirdetések

Hirdetések

Advent 2. vasárnapja
2011. december 4.

1. Templomunkban Rorate misék hétfőtől péntekig vannak reggel ½ 7-kor, szombaton pedig csak este 6-kor van szentmise. Péntekenként gitáros Rorate misék vannak.

2. Adventi gyertyagyújtás templomunkban szombatonként van, az esti mise előtt ¼ órával.

3. Adventi hétvégeken, a kijáratnál a karitász munkatársak egy gyertyával fejezik ki köszönetüket azoknak, akik a szentmise végén adományukkal a szegények megsegítésében végzett munkájukat támogatják.

4. A Karitász idén is megrendezi a hagyományos „Adventi vásárt a hittanteremben”. Kérjük kedves Testvérek segítségét: egyrészt eladásra szánt tárgyak felajánlásával, másrészt vásárlással segítsék az akció sikerét.

5. Ma, december 4-én az esti mise után Képmeditáció lesz adventi témával. Az esti mise zenei szolgálatát a sashalmi gitáros énekkar fogja adni.

6. Hétfőtől, december 5-től kezdetét veszi a kerületi adventi vásár a Fő téren, ahol egyik pavilonban a kerület katolikus plébániái is jótékonysági adventi vásárra várja a testvéreket hétköznap du. 3-tól 6-ig, szombaton és vasárnap 11-től este 7-ig. Kérjük azok jelentkezését, akik tudnak segíteni az árusításban. A bevételt a kerület szociális intézményeinek támogatására fordítjuk.

7. Szombatra, december 10-ére, a „Családok évében” rendezett utolsó találkozónkra egy testvérpárt hívtunk: Olgyay Gábort és Olgyay Györgyöt. Kettejük családjában összesen 22 gyermek nevelkedik. György saját nagy családjáról beszél nekünk, és arról, hogy hogyan segít bajbajutott családokon, gyerekeken. Gábor a családi zenekarral fog szolgálni a szentmisén, és utána is a templomban. Róluk bővebben a honlapon olvashatók.

8. Jövő vasárnap, december 11-én az esti szentmise után a Szentlélek szeminárium imacsoportnak lesz imaórája.

9. December 13-án, kedden lesz a karácsonyi csomagok készítése, amihez sütemény adományokat szeretettel fogadunk a plébánián vagy a sekrestyében.

10. December 13-án, kedden este 6-kor adja elő templomunkban az Erdélyi Szentegyházai Felnőtt Betlehemesek csoportja a „Ősi hargitai székely betlehemes játékot”. Adományainkkal lehetőségünk lesz támogatnunk ősi hagyományok őrzését és azok népszerűsítését határon innen és túl.

11. December 16. 17. és 18. (péntek, szombat, vasárnap) este 6-kor kezdődnek az idei karácsonyi lelkigyakorlatos szentmisék, amelyeket Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspöki Kar titkára fogja celebrálni.

12. December 17. szombat délutánra Kaszap István Alapítvány buszos zarándoklatot szervez Székesfehérvárra Kaszap István halálának 76. évfordulója alkalmából tartandó szentmisére. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.