Olgyay testvérpár előadása

Olgyay testvérpár előadása

Szeretettel hívunk mindenkit a Rákosligeti templomba 2011. december 10. szombat este 6 órára a szentmisére és az azt követő, este 7 órakor kezdődő előadásra. A „Családok évében” rendezett utolsó találkozónkra egy testvérpárt hívtunk:
Olgyay Gábort és Olgyay Györgyöt. Kettejük családjában összesen 22 gyermek nevelkedik. György saját nagy családjáról beszél nekünk, és arról, hogy hogyan segít bajbajutott családokon, gyerekeken. Gábor a családi zenekarral fog szolgálni a szentmisén, és utána is.

És egy rövid ismertető a zenekarról:

Az Olgyay Hangok 1995-ben alakult, egy nagycsalád idősebb öt gyermekének részvételével, Olgyay Gábor vezetésével.

A zenekar fő profilja kezdetektől fogva az egyházzenei szolgálat. Az első években főként átdolgozásokat, átiratokat játszottak, később egy izgalmas népzenei kalandozás vette kezdetét, melyet Körtánc címmel rögzítettek hanglemezre 2000-ben. Az ezredforduló óta Olgyay Gábor egyházzenei műveiből illetve régi magyar népénekek átdolgozásából épül fel műsoruk.

Nehezen meghatározható stílusukról így ír a zenekar vezetője: "Nem vagyunk hagyományos templomi zenekar, modern hangzásvilágunk mellett próbálunk ugyanis minél több egyházi népéneket átmenteni a mai fiatalság számára. Zenénk így egyfajta ötvözet régi és új között. Nem komoly- vagy könnyűzenét játszunk, hanem a templom lelkiségének és - reményünk szerint - az egyház és a hívek zenei ízlésének megfelelő, igényesen hangszerelt liturgikus zenét"

Mivel az együttes két nagycsaládból alakult, szívügyének tartja a magyarországi családok helyzetének javítását. Ezért dolgozik együtt a csemői Családotthon a Gyermekekért Alapítvánnyal.
A zenekar tagjai: Olgyay Anna – furulyák, fuvola, ének, Olgyay Margit – hegedű, ének, Olgyay Veronika – ének, ütőhangszerek, Olgyay Gergő – billentyűs hangszerek, Olgyay Máté – ütőhangszerek, ének és Olgyay Gábor – gitár, ének.