Hirdetések

Hirdetések

Évközi 24. vasárnap

2011. szeptember 11.

1. Ma, szeptember 11-én délután 2-kor veszi kezdetét az idei Ligeti Ökumenikus Fesztivál. Ennek keretében délután 2-ig lehet benevezni a Pogácsa versenyre a hittanteremben. Az elbírálás nem csak az íz, hanem a megjelenés és egyéb sajátos szempontok alapján fog történni. Az interaktív mesélés és lovaglás, a kézműves foglalkozás, táncház, tombola, Láthatatlan Színház és keresztény könyvvásár gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szóló programokat kínál. A Fesztivál védnöke Rózsahegyi Péter. A rendezvény a „Rákosliget 112 éves” ünnepségsorozat rész.

2. A héten elkezdődnek az iskolai és a hittantermi hittanórák.

3. Szombaton, szeptember 17-én Szentlélek szeminárium lesz. Az esti mise 1 órával korábban fog kezdődni, azaz este 6-kor, amit Mohos Gábor atya fog celebrálni. Előtte fél órával dicsőítés lesz, mise után pedig tanítás és közbenjáró ima.

4. Jövő vasárnap, szeptember 18-án ½ 11-kor lesz a keresztúri templom búcsúja, ahová gyalogos zarándoklattal a ligeti templomtól ½ 10-kor lesz az indulás, a keresztúri mezőgazdasági boltnál pedig 10 óra körül lehet csatlakozni.

5. Szeptember 23-án, pénteken este 7-től, „Családok Éve”-programsorozat keretében „Szeretetnyelv” címmel szerelemről szóló irodalmi est lesz a Csekovszky Árpád Művelődési Házban, Kéri Kitty és Oberfrank Pál színművészek előadásában. A belépés ingyenes!

„... Az est során a világirodalom klasszikusaiból és kortárs alkotók legszebb verseiből hallhatunk gyöngyszemeket.” Bővebben a Hirdetőtáblán olvashatók.

6. Szeptember 24-én, szombaton 17 óra 30-kor jótékonysági hangverseny lesz templomunkban a Kaszap István Alapítvány javára. Közreműködnek: Baánné Perlaki Ágnes és Demetrovics Eszter – a Nemzeti Énekkar énekművészei, orgonál: Bolyosné Pethő Ildikó.
A belépés díjtalan, adományaikat köszönettel fogadják az Alapítvány által támogatott rászoruló családok!

7. Szeptember 29-én, csütörtökön, a Rózsafüzér Társulat szervezésében zarándoklat lesz Jászberénybe. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

8. Október 1-én, szombaton lesz a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, ahová kerületünkből is készülnek fiatalok. Indulás aznap lesz a reggeli ½ 7-es mise után, vagyis 7-kor, a keresztúri templomtól, visszaérkezés délután 5 óra körül várható. Jelentkezni Binecz Györgynél (tel:30/366-3465 csak hétvégén), a ligeti sekrestyében vagy a plébánián lehet.

9. Plébániai közösség nevében köszönetünket fejezzük ki Ádám Rékának, aki az elmúlt években szoros elköteleződéssel fáradozott a gitáros énekkar működésén! A Jóisten áldását kívánjuk őreá és szeretteire!