Bibliodráma

Bibliodráma

Csütörtökön, 2011. szeptember 22-én este 7-től indul a Bibliadráma csoport a Közösségi Házban azoknak, akik ennek a műfajnak a segítségével szeretnének megismerkedni a Szentírás történeteivel és azok mondanivalójával. Bibliadrámáról bővebben a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján olvashatók. Azok részvételére számítunk, akik rendszeres résztvevői tudnak lenni a további alkalmaknak!

A bibliadráma egy sajátos, személyes megközelítése a Szentírásnak, egy tiszteletteljes foglalkozás az Igével, a Szentírás történeteivel...

Miközben a Bibliában fellelhető sorokat sokféleképpen közelítjük meg, boncolgatjuk, - akár pl.manuálisan, kézműves eszközök segítségével, a zene hatalmával, a mozdulatok kifejezőkészségével, - új nézőpontok és érzések villanhatnak fel, ami által jobban, teljesebben átélhetjük, hogy mit üzent Isten akkor, az ott és akkor élő embereknek és mit üzen ma nekünk, nekem személyesen.

Sok bibliai jelenetet eljátszunk például, de ehhez semmiféle színpadi vagy színészi képesség ill. tehetség nem szükséges, pusztán egyfajta nyitottság, amivel az adott szerepet szemlélem és megpróbálok belehelyezkedni egy-egy bibliai alak szerepébe. Megpróbálok az ő fejével gondolkozni, az ő szívével érezni, és ez egyrészt nagyon sokat segít abban, hogy ezt az adott bibliai szereplőt megértsem, közel engedjem, hagyjam, hogy hasson rám. Ilyen módon egy-egy szentírási rész teljesen más megvilágításba kerülhet számunkra, kiteljesedhet, megérlelődhet. Másrészt - az aktív játék által - saját magamhoz is közelebb kerülhetek, fejlődhetek az önismeretemben, megtalálhatok bizonyos összefüggéseket, amik esetleg megvilágítanak olyan kérdéseket ill. válaszokat, amiket régóta keresek.

Egy (Isten szavára) nyitott közösségben, meghatározott, de rugalmas keretek között, szabadon, de mély alázattal fordulunk a bibliai történetek, helyzetek és kinyilatkoztatások felé és ezáltal jobban megismerhetjük Istent is és önmagunkat is.