HIRDETÉSEK

HIRDETÉSEK

Évközi 6. vasárnap
2011. február 13.

1. Ma az esti mise után a Szentlélek szeminárium imacsoportnak lesz imaórája a templomban.
2. Szerdán, február 16-án délután 4-től a Karitász csoport tart megbeszélést a Közösségi Házban, ahová szeretettel várja mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának a karitatív tevékenységükbe.
3. Szombaton, február 19-én este 7-től kerületünk fiataljainak szóló farsangi bált rendezünk a Gregor József Általános Iskola aulájában, amelyről részletek a honlapon, a Hirdetőtáblán és az újságos asztalnál található szórólapon olvashatók. A mulatságra megbízható, nem katolikus fiatalokat is lehet hozni. A részvétel díjmentes, de köszönettel fogadunk gyermekkönyveket és megunt játékokat rászoruló gyermekek részére.
4. Március 5-én, szombaton az esti mise után Strommer Szilvia, a Magyar Rákellenes Liga lelki segélyszolgálatának vezetője tart előadást templomunkban.

A családok évében szeretnénk erősíteni összetartozásunkat.
A vasárnapi szentmisék lehetőséget adnak arra, hogy együtt imádkozzunk azokért a bajban lévő családokért, melyeknek a legnagyobb szüksége van az Úristen segítségére. Ha tudunk ilyen családokról, imaszándékunkat József atyánál jelezzük, és lehetőség szerint az érintett családot is értesítsük erről. Nevek természetesen csak az érintettek hozzájárulásával kerülhetnek megemlítésre.
Az összetartozás erősítésének érdekében rendszeres összejöveteleket is szervezünk
- házasulandók,
- házasságban élők,
- gyermekeiket egyedül nevelők,
- bármilyen okból egyedül maradtak számára,
- és olyan keresztény értékeket valló párok számára, akik esetében a szentségi házasságkötésnek egyházi akadályai vannak.
Az összejövetelek célja, hogy egymás tapasztalataiból megértsük, hogy mindnyájan Jézushoz tartozunk, ilyen módon testvérek vagyunk.
Ha törődünk egymással, láthatóvá tesszük ezt az összetartozást családjainkban és közösségeinkben.
Az összejöveteleket havi rendszerességgel - a nyári szünet figyelembevételével - este, kb. 1 óra kötött programmal tervezzük megtartani.
Szeretettel várjuk azokat, akik megosztanák másokkal saját tapasztalataikat, és azokat is, akik ezekből a tapasztatokból szívesen épülnének. Várjuk azokat, akiket örömben vagy bánatban, kudarcban vagy sikerben, családi boldogságban vagy a családot ért tragédia feldolgozásában tapasztalták meg, hogy velük van az Isten.
Az első összejövetel
- időpontja február 18-a péntek, este 7 óra.
- helyszíne a közösségi ház (XV. utca 2.).
- témája a résztvevők bemutatkozása.
Kérjük, hogy akik úgy érzik, saját történetükkel tudnak másokon segíteni, legyenek kedvesek ezt a bemutatkozás során jelezni. Kérjük, készítsenek egy rövid írásos beszámolót is, melynek alapján a későbbi összejövetelek témáit csokorba lehet majd rendezni.
A közösségi ház fél héttől nyitva lesz. A bemutatkozás este 7 órakor elkezdődik. A bemutatkozás várhatóan 8 órakor befejeződik. A kötetlen program igény esetén 10 óráig tarthat.
Aki tud a családias légkör megteremtéséhez borral, üdítővel, pogácsával járuljon hozzá. Pohár, tányér, szalvéta biztosított.