2010. október 31.

2010. október 31.

Évközi 31. vasárnap
2010. október 31.

1. Szeretném tolmácsolni az iszapár károsultjainak a köszönetét, akikhez a tartós élelmiszert a Rákosmenti Ezüsthárs Alapítvány juttatta el. Mindenkinek nagylelkűségét a Jóisten fizesse meg bőségesen! Pénzbeli adományukat ma estig még leadhatják.
2. November 1-jén, Mindenszentek ünnepén, valamint november 2-án, halottak napján reggel is és este is lesz 6-kor szentmise. Az esti misék elhunyt szeretteinkért és hozzátartozóinkért lesznek felajánlva. A neveket és adományukat az újságos asztalnál található dobozba, kérjük bedobni. Gyászszertartás összes elhunytért november 2-án, halottak napján lesz, az esti mise után. Akik nem tudnak kimenni szeretteik sírjához, a gyóntatószék mellett található jelképes síremlékeknél gyújtathatnak mécsest. Ne feledkezzünk el élni a teljes búcsú elnyerésének a lehetőségével Mindenszentek ünnepén illetve halottak napján, amelynek fontos feltételei: gyónás, áldozás és imádság. Részletek a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján is olvashatók.
3. Csütörtökön, november 4-én a hónap első csütörtökje lesz. Reggeli mise után délután 4-ig egész napos csendes Szentségimádás lesz, 4-től 6-ig pedig imaóra.
4. Pénteken, november 5-én a hónap első péntekje lesz. Szentmise nemcsak reggel, hanem este is lesz 6-kor. Elsőpéntekes testvéreink a megszokott időben lesznek meglátogatva.
5. Első szombat és első vasárnap lévén a hétvégén is lesz Szentségimádás: szombaton a reggeli mise után, vasárnap az esti mise előtt egy órával.
6. November 10-én, szerdán az esti mise után testületi ülés lesz a plébánián.
7. Elkészültek a bérmálási fényképek, amik megtekinthetők és rendelhetők a sekrestyében, valamint interneten, amelynek elérhetőségéről plébániánk honlapján érdeklődhetnek. A keresztlevelek és bérmálási emléklapok a sekrestyében illetve hittanórán vehetők át.
8. November 13-án, szombaton a Székesfehérváron található Bory-várat megyünk megtekinteni. A belépés ingyenes lesz, idegenvezetésre pedig a várépítő unokája ajánlatta fel segítségét. Jelentkezni előtte való pénteken délig lehet. Aki autóval tud jönni, kérjük jelezze, hány szabad helye van még.
9. November 17-ig, amíg a kiállítás megtekinthető a Közösségi Házban, vasárnaponként délelőtt 10-től akár délután 4-ig (ha van érdeklődő), az ikonfestészet rejtelmeibe merülhetnek el az érdeklődök Csekei Tóth Eszter festőművész segítségével.