2010. október 23.

2010. október 23.

Évközi 30. vasárnap
2010. október 23.

1. Köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal hozzájárultak az iszapár károsultjainak a megsegítéséhez . Akik további adományokkal szeretnének segíteni, a héten leadhatják azt a sekrestyében vagy a plébánián. A tartós élelmiszert, kérjük, hogy legkésőbb szerdáig adják le, a pénzbeli adományt pedig jövő vasárnapig.

2. Elkészültek a bérmálási fényképek, amik megtekinthetők és rendelhetők a sekrestyében, valamint interneten http://rakosliget.plebania.hu/node/312. A keresztlevelek és bérmálási emléklapok a sekrestyében illetve a hittanórán vehetők át.

3. Ma a 9-es mise után szeretettel várom az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleit a hittanterembe szülői értekezletre.

4. Október 30-án, szombaton kirándulás lesz a Pilisbe. Jelentkezni legkésőbb péntek délig lehet. Akik autóval tudnak jönni, kérjük jelezzék hány szabad helyük van.

5. November 1-jén, Mindenszentek ünnepén reggel is és este is lesz szentmise. Az esti mise elhunyt szeretteinkért és hozzátartozóinkért lesz. A neveket és adományukat az újságos asztalnál található dobozba, kérjük bedobni. Akik nem tudnak kimenni szeretteik sírjához, a gyóntatószék mellett található jelképes síremlékeknél gyújtathatnak mécsest.
Ne feledkezzünk el élni a teljes búcsú elnyerésének a lehetőségével Mindenszentek ünnepén illetve halottak napján, amelynek fontos feltételei: gyónás, áldozás és imádság. Részletek a Hirdetőtáblán és plébániánk honlapján is olvashatók: http://rakosliget.plebania.hu/node/310.

6. November 17-ig, amíg a kiállítás megtekinthető a Közösségi Házban, vasárnaponként délelőtt 10-től délután 4-ig az érdeklődök elmerülhetnek az ikonfestészet rejtelmeibe Csekei Tóth Eszter festőművész segítségével.

7. Köszönjük mindazoknak, akik az idei egyházi hozzájárulásukkal anyagilag is támogatták plébániaközösségünket. Egyúttal tolmácsolni szeretném a Magyar Katolikus Püspöki Kar köszönetét is mindazoknak, akik a személyi jövedelmük 1%-val támogatták a Katolikus Egyházat, ezzel kifejezve hozzátartozásukat is.