A Taizéi Közösség is gratulál az Eurovíziós Dalfesztivál győztesének

A Taizéi Közösség is gratulál az Eurovíziós Dalfesztivál győztesének

A 2010. május 25-29. között Oslóban megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál győztese, egy 19 éves lány a fináléban is taizéi keresztet hordott a nyakában. 2008-ban egy hetet töltött el Taizében. Lena Meyer-Landrut sikerét üdvözölte a franciaországi Taizéi Közösség is.

A kölni domradio nevű újságban a német származású Wolfgang testvér gratulált a hannoveri lánynak győzelméhez és ahhoz, hogy bátran tanúságot tett hitéről. Nem olyan egyszerű ebben a formában megvallani hitünket a világ előtt – fogalmazott Wolfgang testvér. Hozzátette: sok fiatal egész életére magával visz valamit Taizéből. Megérint bennünket, hogy Lena ezt ilyen visszafogottan és egyszerűen ki tudja fejezni. A diáklány a legtermészetesebb módon jelent meg és mutatkozott be – folytatta a taizéi testvér. Lena elmondta a médiának, hogy Taizében járt, ám ezt nem stratégiai megfontolásból tette.

Ahogy eddigi felépésein, a 19 éves lány a múlt szombaton Oslóban megrendezett finálén is taizéi keresztet viselt a nyakában. Mint kiderült, 2008 augusztusában egy diákcsoporttal egy hetet töltött Taizében, ahogy minden évben fiatalok tízezrei teszik az egész világról.

A müncheni segédpüspök és ifjúsági ügyekért felelős főpásztor, Bernhard Haßlberger szintén gratulált a fiatal lány sikeréhez és jövőjéhez minden jót kívánt neki.

A Roger testvér által alapított Taizéi Közösségben több száz testvér kötelezi el magát egy életen át anyagi és lelki javaik megosztására, a cölibátusra és a szerény életvitelre. Hétköznapi életük magját a napi három közös imádság képezi. Klasszikussá vált énekeivel és speciális légkörével Taizé az egész világon sok fiatalt vonz.

kép és forrás: Magyar Kurír