2010. március 28.

2010. március 28.

HIRDETÉSEK

Virágvasárnap
2010. március 28.

1. Ma Virágvasárnap van. Barkaszentelés a ½ 11-es mise elején lesz.
2. Ma du. 4-től a ligeti református gyülekezeti teremben ökumenikus ifúsági találkozó lesz református fiatalokkal.
3. A Hirdetőtáblán és honlapunkon megtalálható a plébániánk és kerületi plébániák nagyheti szertartások rendje. Gyóntatás Nagypénteken du., Nagyszombaton de. és du. is lesz!
4. Nagypénteken és Nagyszombaton egész napos csendes Szentségimádás lesz, így első csütörtökön most kivételesen elmarad a Szentségimádás.
5. A héten ugyan első péntek lesz, de Nagypéntek lévén, szentmise nem lesz, hanem csak este lesz liturgia! Elsőpéntekes testvéreink egy héttel később lesznek meglátogatva. Nagyszombaton a vigília szentmise este 10-kor kezdődik, azután pedig a feltámadási körmenet. Kérjük, mindenki hozzon magával cseppfogóval ellátott gyertyát.
6. Április 11-én, vasárnap az esti mise után, Fodor Sándor erdélyi író novellája alapján íródott oratóriumot, „A feltámadás elmarad” csíksomlyói passió-játékot adják elő a sashalmi fiatalok templomunkban. Az esti mise zenei szolgálatát is ők adják.
7. Április 17-én, szombaton du. 5-kor kezdődik a Rákoscsabai Katolikus Kör közösségi házban a tavaszi kerületi plébániák ifjúsági bálja, ahová plébániánk fiataljai is meghívást kaptak. Részletek a Hirdetőtáblán és honlapon lesznek olvashatók!
8. Április 21-től elkezdődik egy nyolc hetes Szentlélek szeminárium „Élet a Lélekben” címmel. A szeminárium alkalmai szerdánként lesznek az esti mise keretében.
9. Az idei két zarándoklat:
- Medugorje: 2010. május 10-15. hétfőtől szombatig;
- Ars (Franciaország), Vanney Szent János városába: 2010. augusztus 26-31. csütörtöktől keddig. Erre az útra jelentkezési határidő: Húsvét vasárnap.
Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók. A jelentkezőktől kérjük adataik bediktálását és az előleg befizetését.
10. Az idei bérmálás bíboros főpásztorunk lelkipásztori látogatásával lesz összekapcsolva, amely október 8-án, 9-én és 10-én lesz. A bérmálás szentségének a kiszolgáltatása tehát, templomunk búcsúünnepén lesz, október 10-én a ½ 11-es mise keretében.