2009. december 20.

2009. december 20.

HIRDETÉSEK

Advent 4. vasárnapja
2009. december 20.

1.Köszönjük mindazoknak, akik a templom díszítésében és takarításában segítséget nyújtottak a szerdai és a szombati nap folyamán!
2.Ma délelőtt lesz az utolsó adventi vásár a hittanteremben. Köszönjük mindazoknak, akik felajánlással illetve vásárlással támogatták Karitász csoportunk tevékenységét.
A szentmise végén a Karitász munkatársak jelképes ajándékkal, egy gyertyával fejezik ki köszönetüket azoknak, akik adományaikkal hozzájárulnak a szegények megsegítéséhez az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében.
3.A „Szállást keres a Szent Család” imádság az esti mise előtt lesz 5 órától, hétfőn és kedden pedig ½ 6-tól.
4.Ma este elkezdődik a három napos karácsonyi lelkigyakorlatot, amelyet Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára fog tartani. A lelkigyakorlatos szentmisék este 6-kor kezdődnek. A szentmisék előtt és alatt lesz gyónási lehetőség. Hétfőn és kedden csak este lesz mise!
5.A héten Rorate mise csak szerdán és csütörtökön lesz.
6.Az idei pásztorjáték, amely „Egy falu karácsonya címet” viseli, megfelelő időjárás esetén, a téren lesz látható december 24-én délután 4-kor az ifjúság és gyerekek tolmácsolásában. Szükség esetén pedig a templomban lesz előadva.
Az éjféli mise templomunkban éjfélkor kezdődik. Hirdetőtáblán és honlapunkon megtalálhatók a kerület templomainak pásztorjátékai és „éjféli misék” időpontjai.
7.Jövő hétvégén, a Karácsony ünnepéből adódóan, pénteken és szombaton is vasárnapi miserend lesz.
8.A mai vasárnaptól, főpásztorunk engedélyével elkezdik áldoztatói szolgálatukat Pusztai János és Sándorfi Zoltán akolitusok. Ünnepélyes beiktatásuk Karácsony napján lesz a ½ 11-es mise keretében. Kérjük, foglalják őket imáikba, hogy szolgálatuk egész egyházközségünk javára és tagjainak lelki üdvére váljon.
9.Megjelent a Ligeti Misszió karácsonyi száma, amelyhez nyújtandó támogatásukat a középső perselybe dobhatják be. Az újságos asztalnál kalendáriumok, naptárak és képeslapokon kívül az egyházmegyénk ingyenes újsága is megtalálható.
10. Ha valaki, várhatóan egyedül töltené a Szentestét, és elfogadná a meghívást, hogy a plébánián ünnepelje, a többiekkel együtt Jézus születését, kérem adják meg az illető elérhetőségét legkésőbb kedd estig.