2009. november 22.

2009. november 22.

HIRDETÉSEK

Krisztus király vasárnapja
2009. november 22.

1. A héten, csütörtökön Szent Erzsébet ünnepe volt, a jótékonykodók védőszentje. Ma országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára, így a kedves Testvérek perselyadományát is a Karitász támogatására fogjuk továbbítani. Nagylelkű adományaikat hálásan köszönjük!
2. Ma, november 22-én az esti mise után, Sillye Jenő és Kovács Gábor „Jöjj, Lángoló!” című oratóriumát adja elő templomunkban a rákosszentmihályi és a sashalmi gitáros énekkar. A mise zenei szolgálatát is ők fogják adni. A műsorról részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
3. November 28-án, szombat este Egri László orvos, lelkigondozó, a Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesületének elnöke lesz a vendégünk. A lelkigondozásról és a betegek elkíséréséről tart előadást „Maradj velünk mert esteledik!” címmel. Mindenkit szeretettel várunk, különösen azokat, akik szívesen részt vennének majd egy lelkigondozói továbbképzésen itt, a kerületben!
4. November 29-én, jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja lesz, az új egyházi év kezdete. Az adventi koszorú gyertyáit minden szombaton az esti mise előtt ½ órával gyújtjuk meg, minden alkalommal egyházközségünk egy-egy közösségének közreműködésével. Az első gyertyát a Rózsafüzér társulat és az Imacsoport tagjai gyújtják majd meg.
5. Adventben minden nap lesz Rorate mise reggel ½ 7-kor, péntekenként pedig gitáros misék lesznek.
6. Megjelent Dr. Mandula József atya könyve „Így láttam én papi szemmel” c. könyve, amely kedvezményesen nálunk is megvásárolható a sekrestyében.
7. November 23-án, hétfőn este ½ 7-kor a keresztúri templomban szentmise lesz Áron atya lelke üdvösségéért.
8. November 27-án, 28-án és 30-án akciós ruhavásár lesz a Kaszap István Alapítvány székházában. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
9. Akinek van vegyestüzelésű kályhája (fával és szénnel), vagy tudomása van valakiről aki ilyet tudna felajánlani, kérjük jelezze. A szállítást meg tudjuk oldani.