2009. szeptember 27.

2009. szeptember 27.

HIRDETÉSEK

Évközi 26. vasárnap
2009. szeptember 27.

1.) Ma Szentírás vasárnapja van. Törekedjünk több időt szentelni Isten igéjének a megismerésére, valamint arra, hogy életünkben és a hajlékunkban méltó helyet biztosítunk számára.
2.) Szeptember 28-án, hétfőn este 7-től, a Rákoskerti Művelődési Ház szervezésében Kovács Gergely okleveles posztulátor tart előadást templomunkban Mindszenty József bíborosról. Részletek a szórólapon olvashatók.
3.) Október 3-án, szombaton kirándulni megyünk Börzsönybe. A kb. 9 km-es távolságot Márianosztra - Szent Orbán fogadó – Márianosztra útvonalon tesszük meg. Indulás reggel 9-kor a plébánia elől, hazaérkezés du. 4-re várható. Aki autóval tud jönni, jelentkezéskor, kérjük jelezze, hány szabad hely van még az autójában. A többieknek elég a létszámot jelezniük személyesen, telefonon vagy interneten.
4.) Október 4-én, vasárnap az esti mise után Képmeditáció lesz a templomban.
5.) Templomunk búcsúja október 8-án lesz, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén. Idén a legközelebbi vasárnap, vagyis október 11-én fogjuk ünnepelni, a ½ 11-es mise keretében, amikor Udvardy Tamás, keresztúri plébános atya lesz az ünnepi szónok.
6.) A búcsú előtti lelkigyakorlat idén október 7-én, 8-án és 9-én, azaz szerdán, csütörtök és pénteken, az esti szentmise keretében lesz. Szentgyónásra a szentmisék előtt és alatt is kínálkozik majd lehetőség.
7.) Október 10-én, szombaton du. 5-től este 10-ig első ízben kerül megrendezésre a Rákosmenti Katolikus Plébániák Ifjúsági Találkozója. A rendezvény célja, hogy oldott hangulatban találkozzanak egymással katolikus fiatalok, kötetlen beszélgetéseket tudjanak folytatni, és akár meghitt barátságokat is tudjanak kötni. A találkozót a rákoshegyi fiatalok szervezik a Kép utcai Általános Iskolában a 14 és 22 év közeli fiataloknak.