Nagymaros 2009. október 3.

Nagymaros 2009. október 3.

Az évente kétszer megrendezett országos ifjúsági találkozó őszi alkalmára október 3-án kerül sor. A mostani találkozó különlegessége, hogy a szervezés és a lebonyolítás fő feladatait a pápai jóváhagyásának 800. évfordulóját ünneplő Ferences Rend koordinálja.

A nap 9 órakor közös reggeli imával kezdődik, Dobszay Benedek OFM vezetésével. 10 órakor Barsi Balázs OFM tart előadást a plébániakertben. 11 órától a fiatalok különböző fakultációkon vehetnek részt. A keresők számára Kerényi Lajos tart előadást. Lehetőség nyílik az előadóval való beszélgetésre, kiscsoportos foglalkozásokra, szerzetesekkel – köztük a 800. jubileumukat ünneplő ferencesekkel – való találkozásra. Újra lesz biblikus fakultáció, Berhidai Piusz OFM vezetésével. A teremtett világért való felelősségünk témájával Nobilis Márió várja az érdeklődőket.

A program az ebédszünet után 14 órakor szentségimádással folytatódik, amelyet ezúttal a ferences kisnővérek vezetnek. A 16 órakor kezdődő szentmisét Magyar Gergely OFM mutatja be. A szentmise után, 18 órától közös éneklésre hívják a fiatalokat.

Az előadás végétől a szentmise kezdetéig lehetőség van gyónásra, lelkibeszélgetésre.

Hoznivalók: toll, papír, szentírás, hideg élelem, esőkabát. A beszélgetőcsoportok vezetésére vállalkozó segítők vagy akik technikai szervezőként („kanári”) vennének részt a találkozón, Gazsi Dianánál a (30) 517-9205-es telefonon, illetve Darvas Lászlóné Anikónál a (30) 475-2414-es mobilon jelentkezhetnek.

A fő program mellett a 14 év alattiak számára rendezik meg a Babamarost, a Gyerekmarost, a Kamaszmarost és a Diákmarost, amelyek lebonyolításához szintén keresnek segítőket. Ők Pirositzné Marosi Ritánál érdeklődhetnek a (20) 823-3008-as telefonszámon. A szervezők arra kérik a 10 fősnél nagyobb csoportokat, hogy részvételüket feltétlenül jelezzék előre Pirositzné Marosi Ritánál (az előbbi telefonszámon).

A Nagymarosi Levél itt olvasható. A találkozó honlapja: www.nagymarosi-talalkozo.hu. A Gyerekmaros honlapja: www.gyerekmaros.hu.

Forrás: Magyar Kurír