2009. május 10.

2009. május 10.

HIRDETÉSEK

Húsvét 5. vasárnapja
2009. május 10.

1.) A Májusi litániát minden nap este 7-kor imádkozzuk a templomban, illetve az esti mise előtt fél órával.
2.) Ma az esti szentmise után Szentlélek szeminárium lesz.
3.) Idén május 16-án, szombaton kerül sor az „Élő Rózsafüzér Budapestért” elnevezésű zarándoklatra. Mi a 9. szakasznak leszünk az első állomása, ahová várhatóan ½ 10-re érkeznek meg Keresztúrról. Tőlünk Cinkota és Kistarcsa érintésével folytatják a zarándokutat Kerepesre, ahol este 7-kor lesz egy záró szentmise.
Biztatni szeretnénk mindenkit, hogy aki csak teheti, kapcsolódjon be lelkileg és fizikailag is a zarándoklatba, amelynek teljes hossza 19 km. Keresztúrról 3 km-t, tőlünk Cinkotáig pedig 7 km-t fogunk gyalogolni. A részletek a Hirdetőtáblán olvashatók!
4.) A Bérmálás szentségét május 17-én vasárnap a ½ 11-es mise keretében Udvardy György püspök atya szolgáltatja ki. Előtte való szombaton, május 16-án kerül sor a főpróbára és a szentgyónásra du. 2.00 órától. Biztatni szeretnénk a szülőket és a bérmaszülőket is, hogy szentgyónással és szentáldozással is készüljenek erre a rendkívüli ünnepre!
5.) Moórung Klára, volt kántorunk temetése május 20-án, szerdán lesz Verpeléten. Az ottani gyászmise ½ 1-kor, a temetés pedig 2.00 órakor lesz. A temetésre külön busz indul reggel 10.00 órakor a sekrestye bejárata elől. Az itteni gyászmise május 23-án lesz, szombaton este 7.00 órakor.
6.) A balatonboglári hittanos táborba és a kiskörei ifjúsági táborba jelentkezőktől kérnénk a Jelentkezési lapok leadását. A kiskörei tábor résztvevői ne felejtsék el időbe rendbe tetetni biciklijüket. Akinek nincs sajátja, kérjük jelezze!
7.) Köszönjük mindazoknak, akik anyagi hozzájárulásukkal is támogatták egyházközségünket!
Egyúttal tolmácsolni szeretnénk a püspöki konferencia háláját is minden felajánlónak, akik adójuk 1%-nak a felajánlásával fejezik ki a Katolikus Egyházhoz való tartozásukat.
Akik már beküldték adóbevallásukat és elfelejtettek rendelkezni az egyházi 1%-ról, május 20-ig még pótolhatják. A rendelkező nyilatkozatot tegyék borítékba, írják rá az adóazonosító jelet, zárják le a borítékot és írják alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassák el valamely APEH irodához május 20-ig.