2009. május 3.

2009. május 3.

HIRDETÉSEK

Húsvét 4. vasárnapja
2009. május 3.

1.) Májustól az esti misék 7.00 órakor kezdődnek.
2.) Májusban minden nap Májusi litániát imádkozunk a templomban este 7-kor, illetve az esti mise előtt fél órával.
3.) Május 9-én, szombaton este 8-tól Galgóczy Árpád műfordító lesz a vendégünk a templomban, aki a gulágon szerzett élményeiről beszél nekünk.
Galgócz Árpád kerületünk lakója, akit 1945-ben 20 év kényszermunkára ítéltek. Az urali lágerek kegyetlensége ellenére mégis azt vallja, hogy: „…egyetlen nép szellemiségét, lelkiségét, művészetét sem szabad azonosítani az Őt megnyomorító és elaljasító politikai rendszerrel.”
Az előadást követően lehetőség lesz emlékiratainak a megvásárlására és azok dedikálására.
4.) Idén május 16-án, szombaton kerül sor az „Élő Rózsafüzér Budapestért” elnevezésű zarándoklatra. Mi a 9. szakasznak leszünk az első állomása, ahová várhatóan ½ 10-re érkeznek meg Keresztúrról. Tőlünk Cinkota és Kistarcsa érintésével folytatják a zarándokutat Kerepesre, ahol este 7-kor lesz egy záró szentmise.
Biztatni szeretnénk mindenkit, hogy aki csak teheti, kapcsolódjon be lelkileg és fizikailag is a zarándoklatba, amelynek teljes hossza 19 km. Keresztúrról 3 km-t, tőlünk Cinkotáig pedig 7 km-t fogunk gyalogolni. A részletek a Hirdetőtáblán olvashatók!
5.) Kaszap István Alapítvány tavaszi ruhavásárt rendez. A bevétel a karitatív célok megvalósítására lesz fordítva. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók!
6.) A balatonboglári hittanos táborba és a kiskörei ifjúsági táborba jelentkezőktől kérnénk a Jelentkezési lapok leadását. A kiskörei tábor résztvevői ne felejtsék el időbe rendbe tetetni biciklijüket. Akinek nincs sajátja, kérjük jelezze!
7.) Köszönjük mindazoknak, akik anyagi hozzájárulásukkal is támogatták egyházközségünket, így azoknak is, akik a ping-pong asztal megvásárlásához járulnak hozzá. Adományaikat hálásan köszönjük!
Egyúttal tolmácsolni szeretnénk a püspöki konferencia háláját is minden felajánlónak, akik adójuk 1%-nak a felajánlásával fejezik ki a Katolikus Egyházhoz való tartozásukat.
Akik már beküldték adóbevallásukat és elfelejtettek rendelkezni az egyházi 1%-ról, május 20-ig még pótolhatják. A rendelkező nyilatkozatot tegyék borítékba, írják rá az adóazonosító jelet, zárják le a borítékot és írják alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassák el valamely APEH irodához május 20-ig.