2009. április 26.

2009. április 26.

HIRDETÉSEK

Húsvét 3. vasárnapja
2009. április 26.

1.) Elkészültek az elsőáldozási fényképek, amelyek megtekinthetők és rendelhetők a sekrestyében.
2.) Csütörtökön este 8-tól filmklub lesz a plébánián.
3.) Május 1-től az esti misék 7-kor kezdődnek. Pénteken reggel is és este is lesz mise.
4.) Május 9-én, szombaton este 8-tól Galgóczy Árpád műfordító lesz a vendégünk a templomban, aki a gulágon szerzett élményeiről beszél nekünk.
Galgócz Árpád kerületünk lakója, akit 1945-ben 20 év kényszermunkára ítéltek. Az urali lágerek kegyetlensége ellenére mégis azt vallja, hogy: „…egyetlen nép szellemiségét, lelkiségét, művészetét sem szabad azonosítani az Őt megnyomorító és elaljasító politikai rendszerrel. Az ilyen esetekben egyenlőségjelnek nincs helye, és nem is lesz soha.”
Az előadást követően lehetőség lesz emlékiratainak és egyéb műveinek a megvásárlására és azok dedikálására.
5.) Ne feledkezzünk meg, hogy május 1-től az esti szentmisék egy órával később, vagyis 7.00 órakor fognak kezdődni.
6.) Már lehet jelentkezni a balatonboglári hittanos táborba és a bakonykoppányi családos táborba. És még van néhány hely a kiskörei ifjúsági táborba is.
7.) Köszönjük mindazoknak, akik anyagi hozzájárulásukkal is támogatták egyházközségünket, és azoknak, akik adójuk 1%-nak a felajánlásával a Katolikus Egyházat támogatták.
Azok, akik már beküldték adóbevallásukat és elfelejtettek rendelkezni az egyházi 1%-ról, május 20-ig még pótolhatják. A rendelkező nyilatkozatot tegyék borítékba, írják rá az adóazonosító jelet, zárják le a borítékot és írják alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassák el valamely APEH irodához május 20-ig.
Egyúttal tolmácsolni szeretném a püspöki konferencia háláját minden felajánlónak, akik ily módon is kifejezik a Katolikus Egyházhoz való tartozásukat.