Hirdetések

Hirdetések

Nagyböjt 2. vasárnapja

2015. március 1.

 

1.  Ma délután 5 órakor „A százgyökerű szív” c. összművészti est lesz templomunkban. Prózai részek, mozgásszínházi elemek és Sík Sándor megzenésített versei váltják egymást. A belépés díjtalan.

2. 2015. esztendő a megszentelt élet éve. Ebből az alkalomból ma az esti szentmisét Urbán József atya, piarista rendtartományi asszisztens, a budapesti piarista gimnázium igazgatója fogja celebrálni.

3. Ma az esti mise után Képmeditáció lesz a templomban. Az esti szentmise zenei szolgálatát a sashalmi fiatalok adják.

4. Holnaptól egészen jövő hét szerda estig (március 2-től 13-ig) cipő- és tartósélelmiszer-gyűjtés van. Adományaikat irodai időben a plébánián, vagy szentmisék előtt a sekrestyében adhatják le.

5. A héten első csütörtök lesz. Kérjük azok jelentkezését, akik napközben tudnak vállalni Szentségimádást, hogy most is egész nap nyitva tarthassuk a templomot.

6. Elsőpéntekes testvérek a héten megszokott időben lesznek meglátogatva.

7. Most pénteken este 6 órakor a keresztúti ájtatosságot plébániánk ifjúságának közreműködésével végezzük.

8. Jövő hétvégén gyűjtést szervezünk templomunk felújítására.

9. A jövő vasárnapi 9-es mise zenei szolgálatát templomunk gitáros kórusa fogja adni.

10.    Az ünnepségsorozatot és az emlékévet március 15-én, vasárnap nyitjuk meg a délután 5 órakor kezdődő ünnepi szentmisével. Aznap elmarad az esti 7-es mise!

11.    Július 6-tól 11-ig (hétfőtől szombatig) kerül megrendezésre az Egyházmegyei Ifjúsági Tábor 13-18 év közötti fiataloknak. Kérjük azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni. Plébániánk hittanosai plusz támogatással vehetnek részt.

12.    Július 13-tól 17-ig (hétfőtől péntekig) kedvezményes Jubileumi Fészek Tábort szervezünk családoknak Nemesnádudvarra. Részletek a Hirdetőtáblán, a honlapon és a tábori tájékoztatóban olvashatók (ld. melléklet).

13.    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága köszönetet mond minden Testvérünknek, aki az elmúlt évben a Katolikus Egyház javára rendelkezett. Kérjük kedves Testvéreket, hogy adójuk 1%-nak a felajánlásával támogassák a Katolikus Egyházat. A nullaösszegű rendelkezés is támogatásnak számít. Egyben kérjük, hogy másokat is buzdítsanak arra, hogy pénzkiadás nélkül segítség Egyházunk működését.