Egymillió csillag a szegényekért

Egymillió csillag a szegényekért

2008 decemberében „egymillió csillag” ragyog fel

Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst.
1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz.
A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban.
Az „egy millió csillag” akcióban ma már 12 ország vesz részt évről évre.
Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének erősítése, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.
Magyarországon a szolidaritás egy millió csillaga, 2008 december 7-én ragyog fel először, és 1 héten keresztül nap mint nap arra figyelmeztet, hogy vannak nálunknál sokkal szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak; figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk..
A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön.
És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben...
Ezt a fényt hivatott jelképezni ez a kis gyertya. És minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért.
Minden egyes meggyújtott gyertya egy vallomás a másikért. Felebarátunkért. Szimbólum, a szükséget szenvedő embertársért.
Az országos akcióban a katolikus egyház 8 egyházmegyei karitász szervezete vesz részt. Így a szolidaritás fényei gyúlnak az egri, a szegedi , a pécsi, a kaposvári, az esztergom-budapesti, a székesfehérvári, a veszprémi, a szombathelyi egyházmegyék területén a különböző falvakban és városokban december 7 – 14 között.
Vegyen részt Ön is a Karitász akcióján és gyújtsa meg személyes csillagát a szegényekért, a szenvedőkért, a betegekért és minden rászorulóért.
A gyertyáért felajánlott adománnyból élelmiszercsomagokat készítünk a szegényeket.

KATOLIKUS KARITÁSZ