Meghívó könyvbemutatóra

Meghívó könyvbemutatóra

 
Kedves Testvérek!
 

Mint arról korábban hírt adtunk, elkészült a „Száz éve közösségként” című centenáriumi évkönyvünk, amelynek bemutatója ez év október 3-án, szombaton délután 5 órakor lesz a közösségi háznál (1172 Bp., XV. utca 2.).

Azt gondolom, hogy minden rákosligeti katolikus számára, de más felekezetűnek és más kerületrészben lakó testvérünknek is kiemelkedő jelentőségű ez a könyv, mivel ez az első olyan tanulmány, amely szakszerűen és részletesen mutatja be a rákosligeti katolikus közösség múltját és jelenét. Nem titok, hogy sokak hosszú hónapokon keresztül végzett munkája van benne. Mi, szerkesztők úgy gondoljuk – és reméljük, hogy ezzel nem vagyunk egyedül –, hogy elődeink áldozatos élete kötelez bennünket, így méltó emléket kell állítanunk nekik azzal is, hogy feltárjuk és közkinccsé tesszük mindazt, ami alapját és hátterét adja közösségünknek.

Az évkönyv kiemelkedő jelentőségéből adódóan, azt gondolom, hogy mindnyájunk kötelessége, hogy a könyv bemutatása is méltó módon történjen meg, amihez számítunk a kedves Testvérek közreműködésére, azaz jelenlétükre október 3-án, szombaton délután 5 órakor a közösségi háznál. A könyvbemutatóhoz kapcsolódó játékos vetélkedő, amelyen gyermekes családok is részt vehetnek, fényt derít templomunk jellegzetességeire. A kiadvány a helyszínen és azt követően is beszerezhető. Számításaink szerint 2.000 Ft adomány fedezné az előállítási költségeit.

Kelt: Budapest-Rákosliget, 2015. szeptember 26. Szt. Kozma és Damján ünnepén
 
Tampu-Ababei József
plébános