Elkészült a centenáriumi évkönyv – könyvbemutató október 3-án

Elkészült a centenáriumi évkönyv – könyvbemutató október 3-án

2015-ben ünnepli egyházközségünk a templommegáldás századik évfordulóját. A centenárium alkalmából számos eseménnyel ünnepeltük már eddig is, és fogjuk ezentúl is múltunkat és jelenünket. Az ünnepségsorozatra egy kiadvány is készült, amely hirdeti a jeles ünnepet.

A kiadvány megmutatja közösségünk múltját, jelenét – és talán irányt mutat a jövőre nézve is. Nem csupán a szikár tényekre, adatokra, számokra szorítkoztunk a kiadványban, hanem célunk volt, hogy minden olvasónk, az egyházközség tagjai azt érezhessék, a mű nekik, velük íródott, róluk szól. Az évkönyv 164 oldalas terjedelmét ezért kiegészíti egy DVD-melléklet, amely a könyvből részben vagy egészen kimaradó anyagokat, további fotókat, gyerekrajzokat, videókat is tartalmaz, és amely a fiatalabb korosztály számára hordoz érdekes információkat, tanulságokat. A könyvben történelmi áttekintést adunk egyházközségünk múltjáról, bemutatjuk építészeti, művészettörténeti és szakrális értékeinket, valamint bemutatkoznak a közösségek és a szolgálattevők.

Köszönjük azoknak, akik részt vettek a könyv elkészítésében.

A könyvbemutatóra október 3-án szombaton 17.00 órakor kerül sor, ez alkalommal a szerzők beszámolnak a kiadvány készüléséről, valamint templomtörténeti vetélkedőre is sor kerül.