Készül a jubileumi évkönyv

Készül a jubileumi évkönyv

Decemberben, januárban és februárban egy-egy alkalommal jöttek össze azok, akik a jubileumi évkönyv írásában és szerkesztésében részt vesznek. Örömmel jelenthetjük, hogy a munka szépen halad: egyelőre úgy néz ki, hogy a májusi határidőig el tudunk készülni mindazzal, amit terveztünk.

A megbeszéléseken kiderült, hogy többen már komolyan előrehaladtak az elvállalt feladataikkal: zajlanak a kutatások, készülnek az interjúk, sőt, van, aki már írása véglegesnek szánt változatát is le tudta adni a szerkesztőknek. Készül a tanulmány a templomban található festményekről, a korábbi oltárokról, illetve a jelenlegiről. Különböző közösségeink, így például az énekkar és a hittanos csoportok is elkészítették, illetve készítik beszámolóikat.

Nemcsak a templom és a közösség jelenét, de a múltját is elkezdtük feltérképezni. A templom története a Historia Domus lapjain elevenedik meg: akit csak tudunk, felkeresünk – így több interjú készült már el, és készül még a jövőben korábbi plébánosokkal, káplánokkal, szolgálattevőkkel. Így személyes történeteken keresztül pillanthatunk bele a rákosligeti katolikus közösség száz éves történelmébe.

A kutatómunka során annyi érdekes tárgyi emlékre, fényképre bukkantunk, hogy úgy határoztunk, ezekből február 15-től kezdődően kiállítást rendezünk a templomban. A vitrinekben szélesebb közönség számára is be tudjuk mutatni száz éves történetünk emlékeit. A templomhoz kapcsolódó képeket, fotókat, ereklyéket továbbra is szívesen fogadjuk.

Amellett, hogy az évkönyv tartalma szépen gyarapszik, egyre több konkrétum körvonalazódik a megvalósításával kapcsolatosan is. A kötet 120–150 oldalnyi terjedelmű lesz; nagy része fekete-fehér, de lesz benne két színes képeket tartalmazó blokk is. A kötetet DVD-melléklet egészíti majd ki, amelyen minden olyan (multimédiás) tartalom helyet tud majd kapni, ami a nyomtatott kiadványba nem fér bele.