Hirdetések

Hirdetések

Advent 1. vasárnapja

2020. november 29.

 

 • A hét ünnepei: hé.: Szt. András apostol; csüt.: Xavéri Szt. Ferenc áldozópap; pé.: Damaszkuszi Szt. János áldozópap és egyháztanító; vas.: Myrai Szt. Miklós püspök ünnepe van.
 • A jövő évi szentmise szándékokat advent vasárnapjaitól jegyeztethetjük előre.
 • Az adventi időszakkal, beléptünk az új egyházi évbe, amely, liturgikus szempontból, a „B” év, vagyis Márk evangéliumából vesszük majd a vasárnapi igehelyeket. A hétköznapi szentmisék rendje, a szokott módon változik: mindennap, 6.25-től lesz rorate szentmise, amely előtt az Úrangyalát imádkozzuk
 • Adventben az ünnepélyes gyertyagyújtás, mindig a szombat esti szentmise elején van.
 • Dec. 6-án, vasárnap a 18.00 órai szentmisében közösen imádkozunk majd azokért, akik még nem találtak párt maguknak. Szt. Miklós püspök közbenjárását kérjük értük. Minden érintettet szeretettel hívunk a „Párkeresők miséjére”! Ezen a szentmisén a sashalmi gitáros kórus szolgál.
 • 6-án, vasárnap az esti szentmisét követően Képmeditáció lesz a templomban.
 • Szeretnénk megőrizni a Szállást keres a Szent Család elnevezésű népszokásunkat. Ennek lényege az lenne, hogy a Szent Család képét egyik család a másikhoz átviszi, egy láncba foglalva a családokat, s imádsággal kísérve azt átadják egymásnak. Nagyon jó lehetőség ez arra, hogy szorosabbra fűzzük az ismeretségünket egymással. Jelenlegi helyzetben, természetesen, ezt csak online formában tudjuk megtenni. Feliratkozni a rakosliget.plebania.hu/szentcsalad oldalon lehet!
 • 19-én, szombaton délután lesz a plébániai lelkinap, melyet Eredics Gergő diakónusunk vezet majd. Mindenkit várunk szeretettel! (Megtartásának módját az aktuális szabályok határozzák majd meg.)
 • Szeretettel hívjuk azokat a testvéreket, akik szenteste egyedül lennének, hogy közösen ünnepelhessünk a plébánián! Szokott módon, a pásztorjátékot követően lesz a vacsora. Kérjük, jelezzék előre nekünk részvételi szándékukat! Amennyiben valakiről tudunk, akihez nem jutott el a hír, segítsünk, hogy ő is megkaphassa meghívásunkat! Jelentkezni december 20-ig lehetséges.
 • Beléptünk az új egyházi évbe. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!
 • Következő szombaton az ifi hittan tagjai takarítják a templomot. Köszönöm a Tamáskör tagjainak a mostani takarítást!
 • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

 

 

„Mint az idegen országba utazó ember: amikor elhagyta házát, átadta szolgáinak a hatalmat, és kijelölte mindenkinek a maga feladatát, s az ajtóőrnek megparancsolta, hogy virrasszon.”

                                                                                              (Mk 13,34)