Hirdetések

Hirdetések

Évközi 34. vasárnap

Krisztus, a Mindenség Királya

2020. november 22.

 • A hét ünnepei: ke.: Dung-Lac Szt. András áldozópap és társai vértanúk; sze.: Alexandriai Szt. Katalin vértanú szűz ünnepe van.
 • Most vasárnap a karitász céljaira gyűjtünk!
 • A jövő évi szentmise szándékokat advent vasárnapjaitól jegyeztethetjük előre.
 • Az adventi időszakkal, belépünk az új egyházi évbe, amely, liturgikus szempontból, a „B” év lesz, vagyis Márk evangéliumából vesszük majd a vasárnapi igehelyeket. A hétköznapi szentmisék rendje, a szokott módon változik: mindennap, 6.25-től lesz rorate szentmise, amely előtt az Úrangyalát imádkozzuk.
 • Adventben az ünnepélyes gyertyagyújtás, mindig a szombat esti szentmise elején lesz.
 • Dec. 6-án, vasárnap a 18.00 órai szentmisében közösen imádkozunk majd azokért, akik még nem találtak párt maguknak. Szt. Miklós püspök közbenjárását kérjük értük. Minden érintettet szeretettel hívunk a „Párkeresők miséjére”! Ezen a szentmisén a sashalmi gitáros kórus szolgál. Az esti szentmisét követően Képmeditáció lesz a templomban.
 • Szeretnénk megőrizni a Szállást keres a Szent Család elnevezésű népszokásunkat. Ennek lényege az lenne, hogy a Szent Család képét egyik család a másikhoz átviszi, egy láncba foglalva a családokat, s imádsággal kísérve azt átadják egymásnak. Nagyon jó lehetőség ez arra, hogy szorosabbra fűzzük az ismeretségünket egymással. Jelenlegi helyzetben, természetesen, ezt csak online formában tudjuk megtenni. Feliratkozni a rakosliget.plebania.hu/szentcsalad oldalon lehet!
 • Szeretettel hívjuk azokat a testvéreket, akik szenteste egyedül lennének, hogy közösen ünnepelhessünk a plébánián! Szokott módon, a pásztorjátékot követően lesz a vacsora. Kérjük, jelezzék előre nekünk részvételi szándékukat! Amennyiben valakiről tudunk, akihez nem jutott el a hír, segítsünk, hogy ő is megkaphassa meghívásunkat! Jelentkezni december 20-ig lehetséges.
 • Elérkezett az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!
 • Következő szombaton a Tamáskör tagjai takarítják a templomot. Köszönöm a felnőtt hittan tagjainak a mostani takarítást! 
 • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

„Amikor dicsőségében eljön az Emberfia, akkor majd leül dicsősége trónjára.”

                                                                                              (Mt 25,31)