Hirdetések

Hirdetések

Évközi 33. vasárnap

2020. november 15.

 • A hét ünnepei: hé.: Skóciai Szt. Margit; sze.: A Szt. Péter- és Szt. Pál-bazilikák felszentelése; csüt.: Árpád-házi Szt. Erzsébet; szo.: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban; vas.: Krisztus, a Mindenség Királya, valamint Szt. Cecília szűz és vértanú ünnep van.
 • Az esti szentmisék időpontja megváltozik a járványügyi előírásoknak megfelelően: 18.00-tól lesznek. A szentmisén való részvétel a veszélyeztetetteknek nem kötelező ebben az időszakban.
 • Következő vasárnap a karitász céljaira gyűjtünk!
 • Az újtelepi plébánia búcsújához közeledünk, imádkozzunk értük!
 • 18-án, szerdán 20.30-tól felnőtt hittan lenne online formában. Szükséges lenne a csoport részéről egy visszajelzésre, hogy szeretnénk-e ilyet! Visszajelzésre a sekrestyében, vagy a molnar.mick@gmail.com címen van lehetőségünk, legkésőbb hétfő éjfélig.
 • 20-án, pénteken ELMARAD a Biblia kör!
 • 21-én, szombaton 17.00-tól bekapcsolódunk a világméretű szentségimádásba. Esti dicséretet és Olvasmányos imaórát is imádkozunk majd. Mindenkit várunk szeretettel!
 • Következő szombaton a felnőtt hittan tagjai takarítják a templomot. Köszönöm a felnőtt kórus tagjainak a mostani takarítást!
 • Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot november hónapban ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy Mi Atyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.
 • Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, borítékokat és lapokat találunk az újságos asztalon, amelyre felírhatjuk elhunyt szeretteink nevét, akikért mindenszentek ünnepén és halottak napján, valamint november hónap szentmiséiben imádkozunk majd. A borítékokba helyezett lapokat az oltárkereszt előtti kosárba tegyük bele. Adományt is tehetünk melléjük, de ez nem kötelező!
 • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

„Uram, öt talentumot adtál át nekem, nézd, másik öt talentumot kerestem!” Ura így szólt hozzá: „Jól van, derék és hű szolgám!
A kevésben hű voltál, ezután sokat bízok rád.
Gyere, örvendezz uraddal együtt!”

                                                                                    (Mt 25,20k)