Hirdetések

Hirdetések

Évközi 32. vasárnap

2020. november 8.

 

  • A hét ünnepei: hé.: A lateráni bazilika felszentelése; ke.: Nagy Szt. Leó pápa és egyháztanító; sze.: Tours-i Szt. Márton püspök; csüt.: Szt. Jozafát vértanú püspök; pé.: Magyar szentek és boldogok; vas.: A szegények világnapja, valamint Nagy Szt. Albert püspök és egyháztanító ünnepe lesz.
  • 11-én, szerdán 14.00-19.00-ig Karitatív fodrászat lesz a Katkörben.
  • 12-én, csütörtökön este az ifjú párok online találkozása lesz. Új tagokat is várunk!
  • Következő szombaton a felnőtt kórus tagjai takarítják a templomot. Köszönöm a gitáros kórus a mostani takarítást!
  • Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot november hónapban ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy Mi Atyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.
  • Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, borítékokat és lapokat találunk az újságos asztalon, amelyre felírhatjuk elhunyt szeretteink nevét, akikért mindenszentek ünnepén és halottak napján, valamint november hónap szentmiséiben imádkozunk majd. A borítékokba helyezett lapokat az oltárkereszt előtti kosárba tegyük bele. Adományt is tehetünk melléjük, de ez nem kötelező!
  • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Virrasszatok hát, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát!”

                                                                                    (Mt 25,13)