Hirdetések

Hirdetések

Évközi 30. vasárnap

2020. október 25.

 

  • A hét ünnepei: sze.: Szt. Simon és Szt. Júdás Tádé apostolok; szo.: B. Romzsa Tódor vértanú püspök; vas.: Mindenszentek főünnepe van.
  • A mai napon templomunkban 34 gyermek részesült az elsőáldozásban. Imádkozzunk értük!
  • 26-án, hétfőn 12.00-18.00 között Véradás lesz a Katkörben. Részletek a faliújságon!
  • 28-án, szerdán 14.00-19.00-ig Karitatív fodrászat lesz a Katkörben.
  • Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, borítékokat és lapokat találunk az újságos asztalon, amelyre felírhatjuk elhunyt szeretteink nevét, akikért mindenszentek ünnepén és halottak napján, valamint november hónap szentmiséiben imádkozunk majd. A borítékokba helyezett lapokat az oltárkereszt előtti kosárba tegyük bele. Adományt is tehetünk melléjük, de ez nem kötelező!
  • Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, vagyis a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban a szokásos vasárnapi miserend lesz. Az esti mise elhunyt szeretteinkért és plébániaközösségünk elhunyt jótevőiért lesz felajánlva. Utána lucernáriumot végzünk, vagyis közös imádságot, szeretteinkért.
  • Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot, mindenszentek nyolcadában, ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy Mi Atyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Erre a mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnap is lehetőségünk van! Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.
  • A templom hátsó bejáratánál idén is elkészül a temetői sírhantokat imitáló rész, amellyel azon testvéreinknek szeretnénk segítségére lenni, akik nem tudnak ellátogatni szeretteik sírjához.
  • Következő szombaton a Képviselőtestület tagjai takarítják a templomot. Köszönöm az Ifi Kórusnak a mostani takarítást!
  • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

„Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!”

                                                                                    (Mt 22,39)