Hirdetések

Hirdetések

Szentháromság vasárnapja

2020. június 7.

 

  • A hét ünnepei: hé.: Boldog Sándor István vértanú szerzetes; ke.: Szír Szt. Efrém diakónus, egyháztanító; csüt.: Szt. Barnabás apostol; szo.: Paduai Szt. Antal áldozópap, egyháztanító; vas.: Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja.
  • Bár szokott módon júniustól állnánk át a nyári miserendre most, tekintettel a körülményekre később kerül bevezetésre az! Mivel a Püspöki Konferencia június 14-vel visszavonja a szentmisehallgatás kötelezettsége alóli felmentést, így már csak ezen a héten marad a tanévközi miserendünk! Ez azt jelenti, hogy jövő vasárnap már az úrnapi körmenet miatt, délelőtt csak 10.00-tól lesz szentmise, amelyet körmenet követ, rákövetkező hétfőtől, pedig életbe lép a nyári miserend, amelynek menetét a faliújságon is olvashatjuk! A jövő vasárnap 10.00 órai szentmise egyben Te Deum is!
  • Nyári hónapokban (jún-aug) a szokott módon alakul az iroda nyitva tartása: a hétköznapi szentmisékhez kötődően a sekrestyében lesz módunk ügyeket intézni. (+36 30/674 8672; molnar.mick@gmail.com; miklos@atya.eu)
  • A vasárnapi szentmisék előtt a templom déli oldalán van módunk gyónni.
  • 11-én, szerdán ismét Karitatív fodrászat lesz a Katkörben, kivételesen 13.00-19.00-ig.
  • Tibor atya szentelése június 13-án, 10.30-tól lesz, a Bonum tv közvetíti. Kapcsolódjunk be imádsággal! Az újmiséje június 28-án, 9.00-kor lesz a templomunkban. Erre már mindenkit szeretettel várunk! Aki szeretne hozzájárulni az újmisés ajándékához, az ingyenes újságos asztalra kitett perselyben tudja ezt megtenni! Imádkozzunk érte!
  • A hittanos tábort idén Kővágószőlősön rendezzük meg július 13-17 között. Jelentkezési lapok a sekrestyében kaphatóak jövő héttől! (Maradt sok részlet, amit tisztáznunk kell.)
  • A plébánia és a Katkör takarítására keresünk olyan személyt, aki elmúlt hatvan éves és heti egy-egy alkalommal, illetve szükség esetén a közösségi házat gyakrabban is segítene kitakarítani! Részleteket személyesen beszéljük meg!
  • A szentmiséink újra nyilvánosak! A korábbiak mellett most a maszkok viselése is kötelező! A padokban is tartsuk a két méteres távolságot, illetve figyeljünk arra, hogy lehetőleg a kezünkkel ne érintsük az arcunkat! Szentáldozás előtt a maszkot levesszük, kapunk kézfertőtlenítőt és aztán kézben áldozhatunk! Perselyezés a misében nincs.
  • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Siket Rita +36+30-/426-3445; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com

 

„Még sok mindent kell nektek mondanom,
de most nem tudjátok elviselni.”

(Jn 16,12)