Hirdetések

Hirdetések

Urunk Mennybemenetele

2020. május 24.

 

  • A hét ünnepei: hé.: Tiszteletreméltó Szt. Béda áldozópap és egyháztanító; ke.: Néri Szt. Fülöp áldozópap; pé.: Szt. VI. Pál pápa; szo.: Szent István király ereklyéinek átvitele; vas.: Pünkösd ünnepe.
  • 18-án, hétfőn kinyithattak a templomok! A szentmiséink ismét nyilvánosak! Azonban fontos, hogy az óvintézkedéseket betartsuk! A korábbiak mellett most a maszkok viselése is kötelező! A padokban is tartsuk a két méteres távolságot, illetve figyeljünk arra, hogy lehetőleg a kezünkkel ne érintsük az arcunkat! Szentáldozás előtt a maszkot levesszük, kapunk kézfertőtlenítőt és aztán kézben áldozhatunk! Istennek legyen hála!
  • Vasárnap már minden szentmisét megtartunk: 9.00, 11.00 és 19.00 órakor.
  • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. A maszkok csak részleges védelmet nyújtanak! A készítőknek a varráshoz továbbra is szükségük van gumiszalagra, kalapgumira. Kérjük, lehetőség szerint előre jelezzék igényüket! A maszkok szerdai napokon 18 és 19 óra között vehetők át a Katolikus Körben. Szükség esetén akár a biciklis házhoz szállítás is megoldható a kerületben.  Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Siket Rita +36+30-/426-3445; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com
  • A plébánia irodája ügyeleti rendbe vonult: telefonon és emailben lehet elérni. Nyitva tartásunk nincs a veszélyhelyzet idején! (+36 30/674 8672; molnar.mick@gmail.com; miklos@atya.eu)
  • Májusban mindennap litániát imádkozunk. Az esti szentmisék előtt fél órával, valamint a reggeli miséket követően, kedden, pedig 8.00-tól, előtte 7.30-tól szentmise lesz. Követhető lesz online!
  • Búcsú a járvány kapcsán: A teljes búcsú elnyeréséhez elegendő a koronavírusban szenvedő betegeknek, akik karanténban vannak, továbbá az egészségügyi dolgozók és a családtagok számára, akik ki vannak téve a fertőzés veszélyének, mert gondozzák a fertőzötteket, ha elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és egy Mária-imát. A többi hívő választhat a további lehetőségek közül: a legszentebb Oltáriszentség elé járul, vagy szentségimádást végez, vagy legalább fél óráig olvassa a Szentírást, vagy elmondja a rózsafüzért, vagy elvégzi a keresztúti ájtatosságot, vagy elimádkozza az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, azt kérve Istentől, hogy vessen véget a járványnak, valamint hogy adjon enyhülést a betegeknek és örök üdvösséget azoknak, akiket magához hívott.
  • Jún. 2-án, kedden 12.00-18.00-ig véradásra van lehetőség a Katkörben. Részletek a plakáton!

 

„…tanítsátok őket,
hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek!”

(Mt 28,20)