Hirdetések

Hirdetések

Húsvét VI. vasárnapja

2020. május 17.

  • A hét ünnepei: pé.: Casciai Szt. Rita szerzetesnő; szo.: Boldog Apor Vilmos vértanú püspök; vas.: Urunk mennybemenetele; valamint Szűz Mária, Keresztények Segítségének ünnepe.
  • Még nem tudunk arról, hogy mikor lehet nyitni a templomokat, de már látszik a fény! Ahogy tudomásunk lesz, rögtön jelezni fogjuk!
  • Májusban mindennap litániát imádkozunk. Az esti szentmisék előtt fél órával, valamint a reggeli miséket követően, kedden, pedig 8.00-tól, előtte 7.30-tól szentmise lesz. Követhető lesz online!
  • Búcsú a járvány kapcsán: A teljes búcsú elnyeréséhez elegendő a koronavírusban szenvedő betegeknek, akik karanténban vannak, továbbá az egészségügyi dolgozók és a családtagok számára, akik ki vannak téve a fertőzés veszélyének, mert gondozzák a fertőzötteket, ha elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és egy Mária-imát. A többi hívő választhat a további lehetőségek közül: a legszentebb Oltáriszentség elé járul, vagy szentségimádást végez, vagy legalább fél óráig olvassa a Szentírást, vagy elmondja a rózsafüzért, vagy elvégzi a keresztúti ájtatosságot, vagy elimádkozza az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, azt kérve Istentől, hogy vessen véget a járványnak, valamint hogy adjon enyhülést a betegeknek és örök üdvösséget azoknak, akiket magához hívott.
  • Amíg a szentmiséket nem mutathatjuk be nyilvánosan, addig a templom előtere nyitva lesz napközben, és az Oltáriszentség láthatóan lesz elhelyezve, hogy napközben be tudjunk térni adorálni. Megkérek mindenkit, hogy vigyázzunk az alapvető higiéniás és megelőző rendelkezések betartására! Maradjunk otthon és ott imádkozzunk! A vasárnapot szenteljük meg családunk körében, imádsággal
  • Haldoklóhoz, (indokolt esetben,) természetesen kimegyünk! De minden egyéb beteglátogatást a veszélyhelyzet elmúlásáig felfüggesztünk.
  • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. A maszkok csak részleges védelmet nyújtanak! A készítőknek a varráshoz továbbra is szükségük van gumiszalagra, kalapgumira. Kérjük, lehetőség szerint előre jelezzék igényüket! A maszkok szerdai napokon 18 és 19 óra között vehetők át a Katolikus Körben. Szükség esetén akár a biciklis házhoz szállítás is megoldható a kerületben.  Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Siket Rita +36+30-/426-3445; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com
  • Adóbevallásnál figyeljünk az 1% felajánlására! Köszönjük!
  • A plébánia irodája ügyeleti rendbe vonult: telefonon és emailben lehet elérni. Nyitva tartásunk nincs a veszélyhelyzet idején! (+36 30/674 8672; molnar.mick@gmail.com)

 

 

 

„…ő egy másik Pártfogót ad nektek,
hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét.”

(Jn 14,16k)