Hirdetések

Hirdetések

Húsvét III. vasárnapja

2020. április 26.

 • A hét ünnepei: sze.: Sienai Szt. Katalin szűz és egyháztanító – Európa társvédőszentje; pé.: Szt. József a munkás; szo.: Szt. Atanáz püspök és egyháztanító; vasárnap Jó Pásztor vasárnapja, papi és szerzetesi hivatások napja (Szt. Fülöp és Szt. Jakab apostolok) ünnepe.
 • Ma a jó termésért való könyörgés napja van.
 • Sajnos, az Eucharisztikus Kongresszus a járvány miatt el lesz halasztva egy évvel. Ez sok egyéb kérdést vet fel, pl. az elsőáldozók kapcsán. Ezekben a dolgokban mi sem látunk még tisztán, de igyekszünk mi hamarább válaszokat is találni! Számítunk a megértésükre!
 • Májusban mindennap litániát imádkozunk. Az esti szentmisék előtt fél órával, valamint a reggeli miséket követően, kedden, pedig 8.00-tól. Követhető lesz online!
 • Fűnyesedéket, magaságyásba tehető zöldhulladékot köszönettel fogadunk a Katkör parkolójában lerakott zsákokban!
 • Búcsú a járvány kapcsán: A teljes búcsú elnyeréséhez elegendő a koronavírusban szenvedő betegeknek, akik karanténban vannak, továbbá az egészségügyi dolgozók és a családtagok számára, akik ki vannak téve a fertőzés veszélyének, mert gondozzák a fertőzötteket, ha elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és egy Mária-imát. A többi hívő választhat a további lehetőségek közül: a legszentebb Oltáriszentség elé járul, vagy szentségimádást végez, vagy legalább fél óráig olvassa a Szentírást, vagy elmondja a rózsafüzért, vagy elvégzi a keresztúti ájtatosságot, vagy elimádkozza az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, azt kérve Istentől, hogy vessen véget a járványnak, valamint hogy adjon enyhülést a betegeknek és örök üdvösséget azoknak, akiket magához hívott.
 • Amíg a szentmiséket nem mutathatjuk be nyilvánosan, addig a templom előtere nyitva lesz napközben, és az Oltáriszentség láthatóan lesz elhelyezve, hogy napközben be tudjunk térni adorálni. Megkérek mindenkit, hogy vigyázzunk az alapvető higiéniás és megelőző rendelkezések betartására! Maradjunk otthon és ott imádkozzunk! A vasárnapot szenteljük meg családunk körében, imádsággal!
 • Haldoklóhoz, (indokolt esetben,) természetesen kimegyek! De minden egyéb beteglátogatást a veszélyhelyzet elmúlásáig felfüggesztek.
 • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekkel a Karitászt tudjuk támogatni. A maszkok csak részleges védelmet nyújtanak! A készítőknek a varráshoz továbbra is szükségük van gumiszalagra, kalapgumira. Kérjük, lehetőség szerint előre jelezzék igényüket! A maszkok szerdai napokon 18 és 19 óra között vehetők át a Katolikus Körben. Szükség esetén akár a biciklis házhoz szállítás is megoldható a kerületben.  Elérhetőségek: Palánk Judit +36-70-943-5474; Siket Rita +36+30-/426-3445; Jankovits Judit +36-30-784-9431 ligeti.katkor@gmail.com
 • Imádsággal kísérjük a jelen helyzetet, hogy Isten legyen oltalmunk a járvány idején is!
 • Adóbevallásnál figyeljünk az 1% felajánlására! Köszönjük!
 • A plébánia irodája ügyeleti rendbe vonult: telefonon és emailben lehet elérni. Nyitva tartásunk nincs a veszélyhelyzet idején! (+36 30/674 8672; molnar.mick@gmail.com)

 

„Ugye lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton!”

(Lk 24,32)