Hirdetések

Hirdetések

Húsvét II. vasárnapja

Az irgalmasság vasárnapja

2020. április 19.

 • A hét ünnepei: ke.: Szt. Anzelm püspök és egyháztanító; csüt.: Szt. Adalbert püspök és vértanú, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentje; pé.: Szt. György vértanú; szo.: Szt. Márk evangélista; vasárnap könyörgőnap a jó termésért.
 • Az Irgalmasság vasárnapja kapcsán teljes búcsú nyerhető, ha imádságban bűneinket megbánva a Szentatya szándékára elimádkozunk egy Hiszekegyet, Miatyánkot és egy Üdvözlégy Máriát.
 • Búcsú a járvány kapcsán: A teljes búcsú elnyeréséhez elegendő a koronavírusban szenvedő betegeknek, akik karanténban vannak, továbbá az egészségügyi dolgozók és a családtagok számára, akik ki vannak téve a fertőzés veszélyének, mert gondozzák a fertőzötteket, ha elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és egy Mária-imát. A többi hívő választhat a további lehetőségek közül: a legszentebb Oltáriszentség elé járul, vagy szentségimádást végez, vagy legalább fél óráig olvassa a Szentírást, vagy elmondja a rózsafüzért, vagy elvégzi a keresztúti ájtatosságot, vagy elimádkozza az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, azt kérve Istentől, hogy vessen véget a járványnak, valamint hogy adjon enyhülést a betegeknek és örök üdvösséget azoknak, akiket magához hívott.
 • Amíg a szentmiséket nem mutathatjuk be nyilvánosan, addig a templom előtere nyitva lesz napközben, és az Oltáriszentség láthatóan lesz elhelyezve, hogy napközben be tudjunk térni adorálni. Megkérek mindenkit, hogy vigyázzunk az alapvető higiéniás és megelőző rendelkezések betartására! Maradjunk otthon és ott imádkozzunk! A vasárnapot szenteljük meg családunk körében, imádsággal! (A korlátozások alatt is így.)
 • A bejegyzett szentmise szándékokat minden nap elvégzem, de ha valaki szívesebben venné azok áthelyezését, kérem, jelezze a plébánia elérhetőségein!
 • Haldoklóhoz, (indokolt esetben,) természetesen kimegyek! De minden egyéb beteglátogatást a veszélyhelyzet elmúlásáig felfüggesztek.
 • Figyeljünk egymásra! Időseknek és betegeknek nem szabad elhagyniuk az otthonukat, ezért, aki tud, segítsen az érintett rokonainak! Akinek nincs segítsége, kérem, jelentkezzen a plébánia elérhetőségein és igyekszünk segíteni!
 • A FONÓ kreatív kör továbbra is szeretettel kínál háromrétegű, mosható maszkokat. Alapvetően ingyen adjuk őket, de adományokat elfogadunk, amelyekből további maszkok alapanyagát, valamint a Karitászt tudjuk támogatni. Megrendelni és egyeztetni Palánk Juditnál lehet: + 36 70 943 5474, vagy a Karitász keddi ételosztásánál.
 • Imádsággal kísérjük a jelen helyzetet, hogy Isten legyen oltalmunk a járvány idején is!
 • Adóbevallásnál figyeljünk az 1% felajánlására! Köszönjük!
 • Fűnyesedéket, magaságyásba tehető zöldhulladékot köszönettel fogadunk a Katkör parkolójában lerakott zsákokban!
 • A plébánia irodája ügyeleti rendbe vonult: telefonon és emailben lehet elérni. Nyitva tartásunk nincs a veszélyhelyzet idején! (+36 30/674 8672; molnar.mick@gmail.com)

 

„Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek!”

(Jn 20,23)