Hirdetések

Hirdetések

Nagyböjt 3. vasárnapja

2020. március 15.

a Magyar Forradalom és Szabadságharc ünnepe

 

 • A hét ünnepei: csüt.: Szt. József a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe lesz, a következő vasárnap Laetare vasárnap lesz.
 • 15-én, vasárnap képmeditáció lesz az esti szentmise után, amelyen a sashalmi gitárosok szolgálnak.
 • Tartósélelmiszer gyűjtést szervez a karitász március 15-22 között.
 • A karitász nyitva tartás módosul: keddenként még lesz ételosztás, szerdán azonban nem tart nyitva a raktár, az ismert veszélyhelyzet miatt.
 • 18-án, szerdán 14.00-19.00-ig Karitatív fodrászat lesz a Katkörben. 
 • Nagyböjt péntekjein 18.00-tól végezzük a keresztutat a templomban.
 • A triduum, 27-28-29-én lesz, az esti szentmisékben, melyet Nagy Zoltán atya fog tartani
 •  
 • Április 3-án fáklyás keresztút lesz a Rákosligeti Kálváriánál, 19.30-kor indulunk a templomtól. Ezen a napon nem lesz a mise előtt keresztút a templomban!
 • Csíksomlyói Zarándoklatot szervezünk 2020. május 28 - június 1. között. Részletek a faliújságon és szórólapokon, jelentkezési határidő március 20. Már csak pár hely van!
 • Következő szombaton a Ifi Kórus tagjai takarítják a templomot. Köszönöm az Ifjú Párok Csoportjának a mostani takarítást!

 

„Tudom, hogy eljön a Messiás, akit Krisztusnak neveznek;
és amikor eljön, mindent nyilvánvalóvá tesz előttünk.”

(Jn 4,25)

 

Koronavírus kapcsán:

        - Mindenek előtt az imádságot kérem mindenkitől! Nincs ok a pánikra, de a fegyelmezett és felelősségteljes hozzáállásra nagyon is! Bízva Isten segítségében, mi magunk is tegyünk meg mindent, hogy a vírus terjedését fékezzük! Mellékelem Erdő Péter bíboros úr imádságát, kérem, hogy kapcsolódjunk be az imaláncba!
        - Szeretném hangsúlyosan kérni, hogy az MKPK által adott intézkedéseket fokozott figyelemmel tartsuk meg! A szentmiséken átlagosan 100 főnél több nem szabadna, hogy jelen legyen - ezt még nem igen látom át miként lehetne kontrollálni, de mindenképpen kérem, hogy lehetőleg a 11.00 órai szentmisét is vegyük igénybe, hiszen az a legkevésbé látogatott vasárnapi szentmise. Szenteltvíz nincs a szenteltvíztartóban, de otthonainkba vihetünk belőle a sekrestyéből! A béke köszöntést a szentmisékben a meghajlással tudjuk megvalósítani! Illetve, a szentáldozás csak kézbe lehetséges, ami azt is igényli, hogy tiszta kézzel jöjjünk a templomba! Dolgozunk már a fertőtlenítő beszerzésén, de ez manapság egyre nagyobb kihívás... (Az áldoztatók áldoztatás előtt, természetesen kézfertőtlenítőt használnak!) Az engedelmesség is az Isten iránti tiszteletünk jele, legyünk hát szabálykövetőek!
         - Idősebb testvéreink számára a legveszélyesebb a vírusjárvány. Ezért a püspökök nyilatkozatában az is fel lett tüntetve, hogy fokozott veszély esetén a szentmise hallgatása nem kötelező. Vagyis, tekintettel a veszélyhelyzetre, az idős és más betegséggel küzdő testvérek számára a további intézkedésig nem kötelező szentmisére jönni! A mise elhagyásával nem követnek el bűnt, sőt fokozottan ajánlom, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szentmisékbe! Itt jegyzem meg, hogy a fiatalabbaknak felelőssége van az idősek iránt, akár vigyázva az egészségükre, akár azzal, hogy segítünk nekik elkerülni a külvilággal való kapcsolatot (bevásárlás segítése, gyógyszerek kiváltása, stb). Tegyünk aktívan értük!
          - Álhírek terjedése és a csalók megjelenése miatt fokozottan bíztatok mindenkit a körültekintő cselekvésre! Ha telefonon ismeretlen ajánlja fel a pénzért való bevásárlást, ne higgyünk neki! Figyeljünk oda a hivatalos oldalak és csatornák tájékoztatására: https://koronavirus.gov.hu/
          - Öröm a nehézségek között, hogy Tibor atya ismét velünk lesz a következő kb három hétben, mert a szemináriumra is érvényes a kollégiumokra kiadott szabályzat. :)
          - Természetesen, haldoklók és súlyos betegek számára továbbra is fontos és szükséges a pap kihívása, hogy a betegek kenetével és a Szent Útravalóval el tudjam látni őket! Figyeljünk a lélekre is, ne csak a testre!
 
Tartós élelmiszereket gyűjtünk a héten a karitász számára. Módosul a karitászunk nyitva tartása. Részletek a hirdetésekben.
+ Vasárnap nemzeti ünnepünk lesz, imádkozzunk hazánkért és a magyarságért! Aki még nem írta alá, tegyen valamit a kisebbségi sorba kényszerült magyarságért, és írja alá a nemzeti régiók függetlenségéért indított petíciót! https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative
+ Kibővítették a kedvezményes jegyek vásárlási lehetőségét március végére! Regisztráljunk a NEKrehttps://www.iec2020.hu/hu/regisztracio