Hirdetések

Hirdetések

Évközi 30. vasárnap

2018. október 28.

  • A hét ünnepei: sze.: Boldog Romzsa Tódor püspök, vértanú; csüt.: Mindenszentek; pé.: Halottak napja; szo.: Porres Szt. Márton szerzetes; vas.: Borromeo Szt. Károly püspök ünnepe van.
  • November 2-án nem tartunk irodai szolgálatot.
  • Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, borítékokat és lapokat találunk az újságos asztalon, amelyre felírhatjuk elhunyt szeretteink nevét, akikért mindenszentek ünnepén és halottak napján, valamint november hónap szentmiséiben imádkozunk majd. A borítékokba helyezett lapokat az oltárkereszt előtti kosárba tegyük bele. Adományt is tehetünk melléjük, de ez nem kötelező!
  • Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, vagyis a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban reggel 7.30-kor és este 19.00-kor lesz szentmise. Az esti mise elhunyt szeretteinkért és plébániaközösségünk elhunyt jótevőiért lesz felajánlva. Utána lucernáriumot végzünk, vagyis közös imádságot, szeretteinkért.
  • Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot, mindenszentek nyolcadában, ájtatos lélekkel meg kell látogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy MiAtyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Erre a mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnap is lehetőségünk van! Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.
  • A templom hátsó bejáratánál idén is elkészül a temetői sírhantokat imitáló rész, amellyel azon testvéreinknek szeretnénk segítségére lenni, akik nem tudnak ellátogatni szeretteik sírjához.
  • Első csütörtök lesz november1-jén, így egész napos szentségimádást tartunk. Iratkozzunk fel, hogy biztosan legyen végig valaki, a templomban!
  • Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne részt venni a jövő évi KAFA szervezésében, november 3-án, szombaton az esti szentmise után a Katkörbe!
  • December 8-án a püspökszentelésre közös utat szervezünk. Jelentkezni a sekrestyében, felnőtteknek 2500, 14 év alatt 500 forint befizetésével!

 

„Dávid fia, Jézus, könyörülj rajtam!”

(Mk 10,47)