Hirdetések

Hirdetések

Évközi 26. vasárnap

A Szentírás vasárnapja

2018. szeptember 30.

 1. A hét ünnepei: hé.: Lisieux-i Szt. Teréz szűz és egyháztanító; ke.: Szt. Őrzőangyalok; csüt.: Assisi Szt. Ferenc; vas.: Rózsafüzér királynőjének ünnepe.

 2. Októberben mindennap rózsafüzért imádkozunk. Az esti szentmisék előtt félórával, illetve a reggeli szentmisék után, kedden, pedig 8.00-tól. Jöjjünk minél többen!

 3. Templomunk búcsúját október 7-én, vasárnap 10.00-tól lesz. A szentmisét Baranyák Béla tiszafüredi plébános celebrálja. (Ezen a vasárnap délelőttön másik szentmise nem lesz.) A szentmise után agapé lesz a katolikus körben, melyre mindenkit várunk! Kérjük a kedves testvéreket, hogy édes és sós süteményeikkel és folyadékkal járuljanak hozzá az ünnepséghez, ezeket előre is le lehet adni 9.45-ig a közösségi házban. Vasárnap reggel 7.00 órára várjuk a katkörbe a szendvicsek elkészítésében segédkezőket! Aki a közösségi ház ünnepi díszítéshez virágokat tud hozni, kérjük, tegye azokat a szombati mise előtt a sekrestye előterébe. 

Este, 18.00-tól ünnepélyes vesperást (zsolozsmát) imádkozunk, majd ezt követően lesz a rózsafüzér.

 1. A következő vasárnap egyben a terménybetakarításért való hálaadás napja is.

 2. A rákoshegyi plébániával összefogva elindítjuk az Eucharisztia Iskoláját október 1-jén, 19.00-tól. 12 egymást követő hétfőn lesznek alkalmak, kb. egy-másfél órán keresztül. Az első hat alkalmat a Szt. Teréz Templomban tartjuk, a második részét, pedig itt, Rákosligeten. Mindenkinek szeretettel ajánljuk a részvételt! További részletek az www.iec2020.hu-n és a plakátokon lesznek!

 3. 1-jén, hétfőn 19.30-tól Tamás Kör lesz a közösségi házban.

 4. 2-án a Rózsafüzértársulat zarándoklatára hívjuk a kedves testvéreket: Hajós – Sükösd – Paks érintésével. Részletek a plakáton, jelentkezni a sekrestyében lehet!

 5. 3-án 20.30-tól Felnőtt hittan lesz a Katkörben, amelyre mindenkit szeretettel hívunk!

 6. 4-én 10.00-tól Bölcső klub lesz a Katkörben.

 7. Előre hirdetjük, hogy októberben 11-14. között tartják meg a „72 óra kompromisszumok nélkül” c. önkéntes közösségi alkalmat, amire lehet jelentkezni a sekrestyében.

 8. 6-án Nagymarosi Ifjúsági Találkozó lesz. Minden fiatal figyelmébe ajánlom!

 9. Még lehet jelentkezni a szórólapok osztására a sekrestyében!

 

Mert tűzzel sózatik meg mindenki.

Jó a só, de ha a só ízetlenné válik,

hogyan adjátok vissza az ízét?

Legyen bennetek só, és éljetek békességben egymással!”

(Mk 9,49k)