Hirdetések

Hirdetések

Évközi 2. vasárnap

Az elvándorlók és menekültek világnapja

2018. január 14.

 1. A hét ünnepei: hé.: Remete Szt. Pál; sze.: Szt. Antal apát; csüt.: Árpád-házi Szt. Margit; szo.: Szt. Fábián, Szt. Sebestyén és boldog Özséb ünnepe van.

 2. Január 15-én, hétfőn 16 órától az Idősebbek köre találkozóján legszűkebb hazánk, Liget lesz a téma. Szeretettel várunk mindenkit a Katkörbe.

 3. A jegyesoktatási kurzus, január 15-én, hétfőn, 19.00-kor kezdődik és az azt követő hétfőkön, összesen hat héten át várjuk a párokat, akik 2018-ban nálunk szeretnének felkészülni a házasságra. Jelentkezni a sekrestyében, vagy az irodán lehetséges!

 4. Ligeti Kultkör következő alkalmán, január 20-án, 16.30-tól Gróf Zichy József ázsiai és amerikai utazásairól hallgathatunk előadást. A lebilincselően olvasmányos, tudományos igényességű 19. századi útinaplókat a család történész sarja, Zichy Mihály dolgozta fel. Ő fogja ezeket színes előadásmódjában elénk tárni. Reméljük sokan találkozunk szombat délután a Katolikus Körben!

 5. Jan. 20-án, 20.00-tól Moldvai táncház lesz a Katkörben. Mindenkit szeretettel várunk!

 6. Január 21-28 között lesz a Krisztus-hívők egységéért tartott imahét, azaz az ökumenikus imahét. Rákosligeten, szerdán, a reformátusoknál hirdet igét Molnár Miklós plébániai kormányzó, csütörtökön nálunk szolgál Kovács Áron, evangélikus lelkész úr, pénteken, pedig az evangélikus imaházban Fülep Beáta, református lelkésznőt hallgathatjuk meg. Az alkalmak, este 18.00-kor kezdődnek. Mindenkit várunk szeretettel!

 7. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a keresztények egységéért tartott imahét néhány imádságos összejövetelén és a hét záró szertartásán részt vett. (A búcsúk kézikönyve, Búcsúengedélyek 11.1)

 8. Január 27-én lesz a Szent Pál templom búcsúja! Vendégeik: Hodász András atya és Bese Gergő atya, valamint a 777 keresztény hír-és blogoldal szerkesztő gárdája. A hit nem magánügy címmel beszélgetés kezdődik 17:00 órakor. A szentmisét bemutatja Gergő atya, homíliát mond András atya. Szeretettel várják a kedves testvéreket!

 9. A Képviselő Testülettel egyeztetve, minden hónap utolsó vasárnapján, a 11.00 órai szentmisét latin nyelven fogjuk imádkozni. Január 28-án tartjuk az elsőt. Természetesen, lesznek kiosztva kétnyelvű füzetek, hogy tudjuk követni és megtanulni a nyelvezetét.

 10. Február 3-án tartjuk idén, a Katolikus Farsangot (KAFÁt), a Gregor József Iskolában. További részletek a plakáton olvashatók! Mindenkit szeretettel várunk! Jegyek, a misék után kaphatóak!

 11. Az elmúlt évben talált tárgyak, a sekrestyében átvehetők. Kérjük, hogy akik elhagytak valamit az év során, nézzék meg őket a következő két hétben a sekrestyében, mert utána a karitásznak adjuk át azokat.